15 Temmuz hangi gün, resmi tatil mi toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, Metro, Metrobüs, Tramvay

15 Temmuz hangi gün, resmi tatil mi toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, Metro, Metrobüs, Tramvay
Ülkemizde milli bayramlarda genellikle tatil olmasına alışık olduğumuzdan birçok kişi 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi? gibi sorular fazlasıyla araştırılıyor. Peki bu soruların yanıtları ne? Detaylar haberimizde..

Muhammet Kurtbay Önür- 15 Temmuz, 2016 yılında meydana gelen FETÖ elebaşı başta olmak üzere ülkemize düzenlenen hain saldırıdan sonra Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilmiş ve her yıl düzenli olarak anma törenleri ile hayatını kaybeden şehitlerin anıldığı gündür. Bu gün dolayısıyla "milli bayram" olarak geçer ve 15 Temmuz resmi tatil olarak kabul edilir. Peki 15 Temmuz 2023 hangi güne denk geliyor? 15 Temmuz'da toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Ayrıntılar haberimizde..

15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anıldığından 2017 yılından bu yana resmi tatil olarak kabul edilir.

15 Temmuz 2023 hangi güne denk geliyor?

15 Temmuz 2023 bu yıl Cumartesi gününe denk geliyor. Bu yüzden haftasonu olması dolayısıyla şuan için kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma saatleri konusunda bir bilgi bulunmamaktadır.

15 Temmuz'da toplu taşımalar ücretsiz olacak mı?

15 Temmuz 2023, Cumartesi günü olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe göre; "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, 15/7/2023 Cumartesi günü Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro seferlerinden yararlanacak olanlar, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf olacak."

İlgili Haberler

Kaynak:Muhammet Kurtbay Önür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.