15 Temmuz'un arkasında ABD var!

15 Temmuz'un arkasında ABD var!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğini, FETÖ'nün arkasında ise ABD'nin olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırklareli ziyareti kapsamında Trafik Eğitim Parkı'nda eğitim gören çocuklarla bir araya geldi ve afet eğitimi verilen sınıfta da deprem tatbikatına katıldı. Soylu, burada deprem anında yapılması gerekenleri, öğrencilerle birlikte tekrarladı. İlk yardım ve sağlık eğitimin verildiği sınıfı da gezen Soylu'nun tansiyonunu bir öğrenci ölçtü. TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu 6. Sınıf Öğrencisi Eymen Kayra Erinç'in tansiyonunu ölçtüğü Bakan Soylu daha sonra AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı'nda partililerle buluştu. 


Türkiye'ye karşılar


ABD ve Avrupa'nın Türkiye'ye karşı olduğunu anlatan Soylu, “Üretmek isteyenin feleğini ters çevirmişlerdi. Biz Amerika'ya göbekten bağlı olacağız, Avrupa'ya göbekten bağlı olacağız. Onlar ne talimat verirlerse onu yerine getireceğiz bir ülke modunda bizi görüyorlardı. Bugün velev ki büyükelçilerle masaya oturanlar yine aynısını görüyorlar. Ama bu teşkilat bugün Cumhur İttifakı, büyük bir inançla bütün engelleri aşarak şunu size söylemek istiyorum, siz devrim gerçekleştirdiniz ve mazlum ve mağdur ülkelere de milletleri nasıl devrim gerçekleştireceğini söylediniz” diye konuştu. 


Kalkınmamızı istemiyorlar


Yıllarca ülkenin kalkınması ve gelişmesini istemeyenleri de yendiklerini belirten Bakan Soylu, "Eğer bu iradeyi ortaya koymasaydınız, eğer 17-25 Aralık'tan sonra 2014 seçimlerinde teslim olsaydınız, 6-8 Ekim olaylarından sonraki seçimlerde teslim olsaydınız, 7 Haziran'da, Kasım seçimlerinde teslim olsaydınız, 15 Temmuz'dan sonra teslim olsaydınız, Hakurk'tan Afrin'e kadar terör koridorunu bugün kurmuşlardı. Bunu çok net söylüyorum. Sadece bu ülkenin bugününü değil, bu ülkenin yarınlarını da esir alacaklardı ve teslim alacaklardı. Bu oyunun arkasında Amerika ve Avrupa var. Biz sadece PKK'yı mağlup etmiyoruz. Biz sadece FETÖ'yü mağlup etmiyoruz. Biz sadece ekonomik saldırıları bize tetikleyenleri mağlup etmiyoruz. Yıllarca bu ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini istemeyen, tekrar söylüyorum göbekten onlara bağlı olmamızı isteyen Amerika'yı ve Avrupa'yı yeniyoruz ve Tayyip Erdoğan'la yeniyoruz, Cumhur İttifakı ile yeniyoruz" ifadelerini kullandı
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.