2018-2019 yılında Erken Seçim olacak mı?

2018-2019 yılında Erken Seçim olacak mı?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında erken seçim çağrısı yapıp tarih önerisinde bulunması sonrası hem CHP hem de Ak Parti kanadından yanıtlar gelmişti. Vatandaşlar da bu konuda bilgileri toplayabilmek ve durumdan haberdar olmak istiyor. Peki sizce erken seçim olur mu? İşte anketimiz...

Kamuoyu Bahçeli'nin yaptığı çıkışla farklı bir gündemi konuşuyor. MHP Genel Başkanı'nın yapılacak seçimleri daha önceye alınması konusundaki talebinin arkasından iktidar ve muhalefetin diğer kanatlarından da cevap geldi. 

Gazete Damga'da yer alan anketimizde siz değerli okuyucularımızın da görüşlerini almak için anketimizi hazırladık. Sizce erken seçim olur mu? anketine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Erken seçim hakkında neler yaşandı?

Bahçeli şunları söyledi:
"Artık ülkemizin 16 Nisan halk oylamasıyla onaylanan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine herhangi bir tavsama gecikme olmaksızın geçmesi milli beka ve tarihi emanetler açısından acil hal almıştır.Önümüzde iki seçenek vardır ya cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için 3 kasım beklenecek ya da seçimler erkene çekilecektir.

Önümüzde ülkemiz ve milletimiz aleyhine olabilecek bir siyasi gündem ve seçim süreçleri vardır. Bunu telafi etmek, lazım gelen önlemleri sorumluluk ve şuurla almak siyaset kurumunun ana görevi olmalıdır.

Bilinmelidir ki, gerekli uyum yaslarının süratle çıkarılmasının akabinde, MHP takdir ve tercih hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacaktır. Bu işi daha fazla uzatmaya gerek yoktur. Kaosa oynayanların oyunlarını bozmak şarttır.

Siyasi muhataplarımıza ve aziz milletimize samimi ve tartışılmasını ümit ettiğimiz teklifimiz şudur:

İki seçim önerisi
26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en akılcı, en demokratik yoldur."

Metin önlemi
Erken seçim önerisi getirerek dikkatleri üzerine çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu grup toplantısında süpriz bir davranışta da bulundu. Bahçeli, salı günleri düzenlediği her grup toplantısı öncesinde konuşma metnini basın mensuplarına dağıttırıyordu. Bahçeli’nin konuşmasını metinden de takip eden basın mensuplarına ilk defa bugün metin verilmedi. Gruptan yapılan açıklamada, fotokopi metinlerin teknik bir arıza nedeniyle dağıtılamadığı aktarıldı. Ancak Bahçeli’nin erken seçim çıkışı ile metnin dağıtılmama sebebi ortaya çıktı. Bahçeli, basın mensuplarınca önceden erken seçimin duyurulmasına önlem olarak metnin dağıtılmaması önlemini aldığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.