2021 Normalleşme ne zaman başlayacak? Normalleşme sürecinin takvim ve planı

2021 Normalleşme ne zaman başlayacak? Normalleşme sürecinin takvim ve planı
Dünyada 100 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve her geçen gün vaka sayısının daha da arttığı koronavirüs hayatın düzenini değiştirdi. İnsanlar alışkanlıklarının dışına çıktı. Birçok faaliyet internet üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı. Çalışma ortamları ofisten eve taşındı ve zorunlu olmadıkça da dışarı çıkılmıyor. Ancak bir süredir devam eden bu süreç milyonların canını sıkmaya başladı. Herkes eskisi gibi özgürce sokakta olmak ve insanlar arasında yer almak istiyor. Bu nedenle de normalleşme ne zaman b

Geçen sene bu zamanlarda başlayan koronavirüs ile ilgili salgın mücadelesinde Türkiye tüm kararlılığı ile yoluna devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın da destek verdiği süreç sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan mutlu haber de geldi. İş yerlerini kapatanlar, evden çalışmak zorunda olanlar, okuluna gidemeyenler, kafe ve restoran gibi mekanlarda oturamayanlar için pek çok konuda normalleşme kararları merakla bekleniyor. Peki normalleşme ne zaman, hafta sonu yasakları ne zaman kalkıyor, kafe - restoranlar ne zaman açılıyor? Hafta içi saat kısıtlaması ne zaman bitiyor? Detaylar haberimizde.


NORMALLEŞME NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2021 NORMALLEŞME TAKVİMİ SÜRECİ PLAN ADIMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaları:

Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah gerçekten oldukça yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın kriterlerine göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz.

istiklal caddesi kalabalık


KAFE - RESTORAN - KIRAATHANE

İşine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane gibi esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.




UZAKTAN EĞİTİM

Uzaktan eğiteme devam eden öğrencilerimizin durumu da illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir.


HAFTA SONU YASAKLARI

Hafta sonu uygulamasından başlayarak, sokağa çıkma kısıtlamasını da illerimizdeki vaka ve aşılama ve diğer kriterlerine göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Önemli olan vaka sayısının tüm illerimizde sürekli azalmasıdır. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli ve hassas davranır, kendi illerindeki görünümü iyileştirirlerse, normalleşme takvimi de o kadar hızlı ilerleyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.