2023 Cumhurbaşkanı adayları kimler?

2023 Cumhurbaşkanı adayları kimler?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihini açıkladı. Peki 2023 Cumhurbaşkanı adayları kimler? İşte detaylar...

14 Mayıs 2023 seçimleri için geri sayım başladı. Seçim tarihinin 10 Mart'ta Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birçok vatandaş Cumhurbaşkanı adaylarını araştırmaya başladı. Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2023 seçimleri için aday olduğunu açıkladı. Cumhur İttifakı’nın adayı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçime doğru takvim işlemeye devam ederken, 2023 Cumhurbaşkanı adaylarının listesi de araştırılmaya başlandı. Peki 2023 Cumhurbaşkanı adayları kimler? İşte detaylar...

2023 CUMHURBAŞKANI ADAYLARI

Millet İttifakı adayı: Kemal Kılıçdaroğlu

Cumhur İttifakı adayı: Recep Tayyip Erdoğan

Ata İttifakı: Sinan Oğan

Türkiye İttifakı: Ahmet Özal

Yeniden Refah Partisi: Fatih Erbakan

Vatan Partisi: Doğu Perinçek

OYLAR NEREDE KULLANILACAK?

14 Mayıs'ta oy kullanacak milyonlarca kişi, oy kullanacakları yeri e-Devlet ve YSK üzerinden sorgulayarak öğrenebilir. Sorgulamaları YSK üzerinden gerçekleştirebilmek için T.C. Kimlik Numarası ile giriş yapmak gerekli. Açılan sayfada kişinin bilgileriyle beraber haneye kayıtlı olanların bilgileri de yer alır.

Öte yandan e-Devlet üzerinden de sorgulama yapmak mümkün. Bunun için e-Devlet uygulamasından ya da internet sitesinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılmalı. Sonrasında arama kısmına 'Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama' yazarak sisteme girilmeli. Ardından Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeler takip edilmeli. Giriş tamamlandıktan sonra gelen ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgiler yer alır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SEÇİM AÇIKLAMASI

14 Mayıs'ta seçim olacağına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Yarınki Resmi Gazete'de yayımlanacak kararın ardından YSK 2 aylık seçim takvimini başlatacak. Milletimiz 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı ve mİlletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.