2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Başvuru ekranı

2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Başvuru ekranı
Sandık görevlisi olmak isteyenler detayları sorguluyor. Başvuru için kişinin siyasi parti üyeliğinin olmaması gerekli. İşte görevli ücreti ve detaylar!

Sandık görevlileri 14 Mayıs'ta mesai yapacak. Ücretler YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından belirlenecek. Seçimlere kısa bir süre kala sandık görevlisi ücretleri ve başvuru şartları da gündemdeki yerini aldı. Peki 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? 

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

2023 sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Resmi açıklama geldiğinde detaylar haberimizde yer alacak. 

2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretlerine göre, Başkan ve Üyeler: 261,00 TL, Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL sandık görevlisi ücreti almıştı.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için YSK'ye başvuru yapar. Başvuru, belirlenen kişilerin isim soy isim ve diğer bilgilerin yer aldığı formun doldurulmasıyla yapılır.

Siyasi partilerin sandık görevlileri seçimini online olarak yapamaz. Başvuruların YSK'ye yapılması gerekir. Seçimlerde görevde olmak isteyen adayların, ilgili siyasi partiye başvurmaları ve görevi üstlenmeleri gerekir. Görevliler, YSK tarafından belirlenir.

Siyasi parti üyeliği olanlar sandık görevlisi olamaz ancak müşahitlik yapabilir.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.

Sandık görevlisi başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.

Ayrıca başvuru yapmak için, herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak gerekir. Bununla birlikte, başvuruların açılacağı dönemde sandık görevlisi olma şartları da yakından takip edilmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.