22 ilde ekolojik koridor çalışmaları

22 ilde ekolojik koridor çalışmaları
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,22 ildeki ekolojik koridor çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Kurum,"Ekolojik koridorların ilk örneğini Sultan Alaaddin döneminde Konya'da görüyoruz. Yine, Osmanlı'da ilk millet bahçesi Tanzimat Dönemi'nde Taksim'de açılmıştır." şeklinde konuştu.

Kurum, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Şehirlerin Kimliği, Kimliğin Geleceğe Taşınması ve Kültürel Etkileri" konulu panelde MÜSİAD'ın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

Şehirciliğin, mekanların düzenli sağlıklı ve kimlikli bir yaşam haline getirilmesi olduğunu anlatan Kurum, "Şehirler, genç nesillerimizin hayata bakışını yönlendiren mekanlardır. Zira şehir, zamanla kendi kimliğini insanın kimliğiyle bütünleştirir. Çünkü bir insan anne ve babasının kucağında yetiştiği gibi şehrin kucağında yetişir, sokaklarında büyür. Bu nedenle şehre yapılan her yatırım, her dokunuş aslında gelecek nesillere yapılan bir yatırımdır, dokunuştur. Tabii buradaki ilişki karşılıklı. Çünkü şehirler nesilleri yetiştirirken nesiller de sahip oldukları değerlerle şehri geleceğe taşır. Bu kapsamda aktarmaya çalıştığım, değerleri, kimliğimizi, kalkınma anlayışımızı şehirlerimize yansıtmanın en önemli unsurlarından biri de iş adamlarımızın yapacağı katkılardır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.