3 ilde eş zamanlı baskın: 3 DEAŞ üyesi tutuklandı

3 ilde eş zamanlı baskın: 3 DEAŞ üyesi tutuklandı
Mersin merkezli Sakarya ve Gaziantep'i de kapsayan eş zamanlı baskında terör örgütü DEAŞ adına silah ticareti yaptığı şüphesiyle gözaltına alınan 3 yabancı uyruklu şahıs, tutuklandı.

Mersin merkezli Sakarya ve Gaziantep'te Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) ve İstihbarat Başkanlığı'nın ortak yürüttüğü çalışma sonucu, terör örgütü DEAŞ'a üye oldukları tespit edilen 3 yabancı uyruklu şüpheli takibe alındı.

Türkiye'ye kaçak yollarla girdikleri belirlenen 3 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, şüphelilerin Suriye ve Irak'taki çatışma ve savaş bölgelerinde, terör örgütü DEAŞ'a silah alım ve satım yaptıkları ve mühimmat aktardıkları tespit edilmesi üzerine, Mersin, Sakarya ve Gaziantep'te operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında yapılan baskın sonucu yabancı uyruklu 3 kişi yakalanırken, DEAŞ üyesi oldukları belirlenen 3 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalar sonucu ele geçirilen çok sayıda dijital malzemelere de el konuldu.

İl Jandarma Komutanlığı, 3 şahsın işlemlerinin ardından adliyeye götürüldükten sonra çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandığını belirtti.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.