3 ilde peş peşe karantina kararları!

3 ilde peş peşe karantina kararları!
Adıyaman, Karabük ve Giresun'da peş peşe karantina kararları alındı. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da özellikle 60 yaş üstü hasta sayısının ciddi oranda arttığını, bu durumun kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, kentteki kurallara uymayan taşıyıcılar yüzünden her gün daha fazla yaşlı insanın koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını duyurdu. 

"60 YAŞ ÜSTÜ HASTA SAYISI CİDDİ ORANDA ARTTI"

Özellikle 60 yaş üstü hasta sayısının ciddi oranda arttığını, bu durumun kendilerini kaygılandırdığını vurgulayan Çuhadar, bu zamana kadar İl Hıfzıssıhha Kurulu olarak salgının yayılmasına engel olacak yetkileri dahilindeki bütün hukuksal kararları aldıklarını dile getirdi.

Sağlıkçıların gece gündüz demeden büyük fedakarlık içinde çalıştığını, oluşturdukları denetim ekipleri ve salgın telefon hattının yoğun çalıştığını ifade eden Çuhadar, şöyle konuştu:


"MASKE OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"

"Maalesef bütün bu gelişmelere rağmen kurallara yeterince uyulmadığı için vaka sayısı ve hasta sayısı maalesef istenmeyen düzeylere ulaşmıştır. Sizden ricam bir kez daha yaşlı bir yakınımızın veya sevdiğimiz birinin 'bizim yüzümüzden istemeyerek de olsa zarar görmesini ister miyiz?' sorusunu kendinize sormanız.

Ne yazık ki kurallara uymayan taşıyıcılar yüzünden her gün daha fazla yaşlı insanımız virüsle yüz yüze kalmakta, ciddi risk altında bulunmaktadır. Maske, mesafe ve temizlik kurallarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması gerektiğini artık anlayalım ve ona göre davranalım. Maske olmazsa olmazımızdır. Lütfen onsuz dışarı çıkmayalım, onsuz insanlarla temas etmeyelim."

ADIYAMAN

Adıyaman'da koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 176 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda farklı mahallelerdeki 176 ev karantinaya alındı.

KARABÜK

Karabük'ün Yenice ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantina altına alındı. 

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Değirmenyanı köyünde bazı kişilerin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Değirmenyanı köyünün bugünden itibaren 14 gün karantinaya alınmasına karar verdi.

GİRESUN

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde 16 hanede koronavirüs önlemleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.