4 dilde destek

4 dilde destek
İBB, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, 444 80 86 numarası üzerinden 7/24 hizmet verecek “Kadına Destek Hattı”nı hizmete açtı. Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hizmet verecek hat için düzenlenen tanıtım toplantısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, birer konuşma yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde, “Kadına Destek Hattı”nı tanıttı. Şiddete karşı kadınların yanında olmayı amaçlayan; 444 80 86 numarası üzerinden Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça dillerinde 7/24 hizmet verecek hattın tanıtım toplantısı, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Moderatör Ebru Keser’in sunumuyla başlayan sanal toplantıda, ilk olarak hattın tanıtım videosu izlendi. İzlenilen ikinci videoda ise, İBB Kadın Sığınma Evi’nde kalmış kadının paylaşımları yer aldı. Toplantının ilk konuşmalarını yapan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, kadın mücadelesi ve hatla ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Şiddet gittikçe büyüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “kadın” ve “şiddeti” yan yana konuşmanın utanç verici olduğunu vurguladı. “Ama toplumda böyle bir gerçek var” diyen İmamoğlu, "Tabii yeni hedefler koymak lazım. Cinsiyet eşitsizliği, erkeklerin kadına yönelik şiddet suçları, -bunları 21 yüzyılda konuşuyoruz- her geçen gün azalacağı yerde, daha fazla yer buluyor. Daha fazla can sıkıcı olaylar ya da ortamlar yaşıyoruz. Açıkçası gitgide de büyüyor. İstatistikler de böyle gösteriyor. Bu anlamda hem Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun hem İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar var. Bizim de yaptığımız araştırmalar var. Tüm istatistikler gösteriyor ki, hızlı aksiyon göstermemiz gereken bir alanı konuşuyoruz. Toplu bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.