5 Bitlis şehidinin daha kimliği belli oldu

5 Bitlis şehidinin daha kimliği belli oldu
Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askerden 5'inin evine daha şehit ateşi düştü.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Cougar askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerin şehit oldu, yaralanan 2 askerin tedavisi ise sürüyor.

Öte yandan şehit olan 11 askerden 5 tanesinin daha memleketlerine acı haberleri ulaştı.

Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar)

Şehit olan askerlerden Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek’in acı haberi Afyonkarahisar’da yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin babası İbrahim Karadirek, annesi Şerife Karadirek ile eşi Elif Karadirek (24) acı haberi Uydukent Osmangazi Mahallesi’ndeki evlerinde öğrendi. Şehidin ailesinin evine Türk bayrakları asılırken, haberi duyan komşuları ve diğer yakınları taziye ziyaretinde bulundu.

Öte yandan, Şükrü ve Elif Karadirek’in 7 Eylül 2019 tarihinde evlendikleri ve çiftin 3 aylık İbrahim Aras adında erkek çocukları olduğu ortaya çıktı. Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu (Kırıkkale)

Şehit Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu'nun (40) şehadet haberi ise, memleketi Kırıkkale'deki evine ulaştı.

Evli ve 3 çocuk babası Şehit Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Umulu'nun cenazesnini, yarın kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkkale'de toprağa verileceği belirtildi. Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)

Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş)

Şehit Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz'ın ölüm haberi ise Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki baba ocağına ateş düşürdü.

Kuşkayası Mahallesi'nde yaşayan Tayfur ve Elif Yılmaz çiftine acı haberi Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile askeri yetkililer verdi. Yılmaz, çifti çocuklarının şehadet haberi ile gözyaşlarına boğulurken eve ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan şehidin yakınları ve komşular da eve akın etti.

1'i polis 3 kardeşi bulunan ve 2 yıl önce de Gizem Yılmaz ile evlenen şehit Nazmi Yılmaz'ın 1 yaşında Tayfur adına oğlu olduğu belirtilirken, şehidin TSK'ya 2014 yılında girdiği ortaya çıktı.

Şehit Yılmaz'ın cenazesi Afşin'de düzenlenecek törenle toprağa verilecek. Ömer KOÇ/AFŞİN (Kahramanmaraş), (DHA)

Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer (Ankara)

Şehit Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer'in acı haberi ise, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evi ile Yenimahalle ilçesindeki baba evine ulaştı.

Askeri yetkililer sağlık ekipleri eşliğinde eve gelerek ailesine şehadet haberini verirken, şehidin evinin bulunduğu bina ile baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Kurmay Albay Şentürk Aydınyer ve eşi Semra Aydınyer'in (49), 20 ve 16 yaşlarında iki kızının olduğu ortaya çıktı. Kars nüfusuna kayıtlı olan ve 20 senedir Ankara'da yaşadığı belirtilen Şehit Aydınyer'in cenazesinin yarın Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi. Caner ÜNVER- Ferhat EKİNCİ/ANKARA, (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.