6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak? Tarih verildi

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak? Tarih verildi
İktidar kadar muhalefetin de sabırsızlıkla beklediği 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağı belli oldu.

6'lı masada yer alan Gelecek Partisi'nden çarpıcı bir çıkış geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Cumhurbaşkanı adayımızı, seçim kararı alındıktan 1 hafta sonra açıklayacağız" dedi.

Türkiye'de Haziran 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlere 1 yıldan az bir süre kaldı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar sürerken 6'lı masada yer alan Gelecek Partisi'nden çarpıcı bir çıkış geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "6'lı masanın yapacağı ilk iş, cumhurbaşkanlığını kazanmak. Cumhurbaşkanı adayımızı, seçim kararı alındıktan 1 hafta sonra açıklayacağız" dedi.

Kırıkkale’de basın toplantısı düzenleyen Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Türkiye'nin bir sorunudur. Diğer bir problem ise ekonomik krizdir. Bunun nedeni de yönetememe krizidir. Gelecek Partisi ve Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimiz zaman parlamenter sisteme geçişi başlatacağız. 6'lı masanın yapacağı ilk iş, cumhurbaşkanlığını kazanmak. Cumhurbaşkanı adayımızı da seçim kararı alındıktan 1 hafta sonra açıklayacağız. 6 parti olarak yolculuk yaparken çok tecrübeli insanlara sahibiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.