7 Nisan 2020 Berat Kandili'nde okunacak dualar? Berat Kandili resimli mesajlarını Whatsapp, Facebook, SMS ile gönderin

7 Nisan 2020 Berat Kandili'nde okunacak dualar? Berat Kandili resimli mesajlarını Whatsapp, Facebook, SMS ile gönderin
Üç ayların son kandil gecesi olan Berat Kandili, 7 Nisan 2020 Salı günü (yarın) idrak edilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilere gidilmeyeceği açıklandı. Berat gecesi nasıl ibadetler yapılı? 100 rekatlık Berat gecesi namazı nasıl kılınır? Anlamlı ve en güzel resimli Berat Kandili mesajları...

Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs için alınan tedbirlere ilişkin bir genelge yayınlamış ve cuma günü ve kandil gecelerinde camilerin kapatılacağını açıklamıştı.

BERAT KANDİLİ NEDİR? BERAT GECESİNİN ÖNEMİ NEDİR?
Berat Kandili (gecesi), hicri takvimi göre Şaban ayının 15. gecesidir. Asıl adı 'Beraet'tir. 'Berat'ın sözlük anlamı; 'bir zorluktan kurtulmak ve beri olmak' demektir. Ayrıca bu geceye 'Leyle-i Mübareke' de denir, bereketli bir gece olarak kabul edilir. Bu gecede, bir yıl içinde olacak bütün işler hükme bağlanıp ifası için Cenab-ı Hak tarafından meleklere verilir. Üç ayların son kandil gecesi olan Berat Kandili, 7 Nisan 2020 Salı günü idrak edilecek.  Berat gecesini ibadet ve dua ile gündüzünü oruçlu geçirmek faziletlidir.

Berat gecesine ait beş haslet vardır:
* Her önemli iş bu gecede ayırdedilir.
* O gecedeki ibadetin fazileti büyüktür.
* İlâhi rahmet yayılır.
* Mağfiret gecesidir.
* O gece, Resûlullah’a şefaat hakkının tamamı verilmiştir.

100 REKATLIK BERAT KANDİLİ NAMAZI
Berat gecesinde kılınacak namaza Salat-ül-hayr (Hayır Namazı) denilmektedir.Hayır namazı 100 rekattır. Bu namazın her rekattında Fatiha suresinden sonra on defa İhlas suresi okunur. 100 Rekatlık namazın vakti, yatsı namazıyla başlayıp, imsak kesilinceye kadar devam eder. Namaza yatsıdan sonra başlanabilir. 100 rekatlık namazda okunan ihlası şerifleri 10 okumak yerine her rekatte 100 def'a okuyarak 10 selamda da kılınabilir. Ancak 50 selam ile 100 rek'at kılmak daha faziletlidir.Zira bu namazın özelliği,yapılan secdelerin çok olmasıdır.

Berat Gecesi resimli mesajlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.