8 yaşındaki Ahmet Ataç hayatını kaybetti

8 yaşındaki Ahmet Ataç hayatını kaybetti
Kanser hastası 8 yaşındaki Ahmet Ataç , tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Savcılık izni sabaha kalınca, cezaevindeki baba Ataç son anlarında oğlunun yanında olamadı.

Kemik kanseriyle olağanüstü hal (OHAL) koşullarında mücadele etmek zorunda bırakılan 8 yaşındaki Ahmet Ataç, durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı yoğun bakımdan çıkamadı. Doktorların çabalarına karşın, üç kez kalbi duran Ahmet’in vefatını, hastanede anneye refakat eden aktivist Natali Avazyan duyurdu.

BABAYA GECE İZİN ÇIKMADI
Ahmet'in’ın durumunun ağırlaşması üzerine, Tarsus Cezaevi’nde tutuklu bulunan baba Harun Reha Ataç için savcılıktan izin talep edildi. Aileye eşlik edenler, savcılığın ancak sabah gidiş için izin verdiğini, bu nedenle baba Ataç’ın oğlunun yanına gelemediği bilgisini paylaştı.

ANNEYE UZUN SÜRE PASAPORT VERİLMEMİŞTİ
Anne ve baba Ataç, 20 Şubat 2018’de gözaltına alınmıştı. Zekiye Ataç, iki haftalık gözaltı sürecinden sonra serbest bırakılırken, Adana’da özel bir yurtta çalışan Harun Reha Ataç ise ‘FETÖ’ soruşturmasında tutuklandı. Bu süreçte çocukları Ahmet Ataç’ın ise kansere yakalandığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.