ABD Başkanı Biden’den önemli açıklamalar: “ABD artık Rusya’ya boyun eğmeyecek”

ABD Başkanı Biden’den önemli açıklamalar: “ABD artık Rusya’ya boyun eğmeyecek”
ABD Başkanı Joe Biden, göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini ABD Dışişleri Bakanlığı’na yaptı. Burada aldığı iki kritik kararı açıklayan Biden, bundan sonrası için sürdüreceği politikalar ile ilgili dünya kamuoyuna önemli ipuçları verdi

Dışişleri Bakanlığı’nda önemli açıklamalarda bulunan Biden, Almanya'dan asker çekme sürecini askıya aldığını ve ülkesinin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği sona erdirdiğini duyurdu.

Biden, Antony Blinken'ın Dışişleri Bakanlığı görevini zor bir dönemde aldığını vurguladı; Blinken ve ekibine ABD'nin dış politikada atacağı adımları yoğunlaştıracağı ve sorunların çözümünde diplomasi yolunu izleyeceği konusunda güvendiğini belirtti.

KARARLAR YÜKSEK ÖNEM SEVİYESİNDE

Biden, Almanya'dan asker çekme sürecini askıya aldığını ve ülkesinin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği sona erdirdiğini açıkladı.

Biden ayrıca, Trump dönemine atıf yaparak, "Rusya'nın agresif eylemleri karşısında ABD'nin boyun eğdiği günlerin sona erdiğini" söyledi.

Amerikan medyası, 2017'de başkanlık koltuğuna oturduğunda ilk ziyaretini Savunma Bakanlığı’na yapan önceki ABD Başkanı Donald Trump'ın aksine Biden'ın ilk ziyaretini Dışişleri Bakanlığı’na yapması "yeni yönetimin diplomasiye daha fazla önem vereceği" şeklinde yorumladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.