'Açık havada maske takmak zorunlu değil' dedi, 3 bin 150 lira ceza yedi

'Açık havada maske takmak zorunlu değil' dedi, 3 bin 150 lira ceza yedi
Bursa'da açık alanda maske takmadan yürüyen bir kadın, polise 'Açık havada maske takmak zorunlu değil' diyerek direnince 3 bin 150 lira para cezası kesildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın haftalık olarak yayınladığı risk haritasına göre rengi sarıdan turuncuya dönerek 'yüksek riskli il' kategorisine geçen Bursa'da polis ekipleri şehir merkezinde maske ve mesafe denetimi gerçekleştirdi. Fevzi Çakmak Caddesi'nde uygulama yapan ekipler, açık alanda maskesiz dolaşan bir kadını görünce uyarıda bulundu. Maske takmamak için direnen kadın, "Uygulama varsa herkese yapın. Açık hava burası. Açık havada takmıyorum, takmayacağım. Gücünüz bana yetiyor değil mi. Bu nedir ya biraz saygı duyun. Kimse bana açık havada maske taktıramaz. Tüm dünya eylem yaptı. Ölümcül virüs yok. Ben köle değilim, olmayacağım. Açık havada maske takmayacağım. Ben korkmuyorum. Gerekirse de ölürüm. Kimse bana ceza yazamaz" diyerek karşı çıktı.

Ekipler maske takmamak için direnen kadını ikna edemeyince, kadın polis otosuna bindirilerek maske takmadığı için 3 bin 150 TL cezai işlem uygulandı. 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.