Adalet Bakanı Gül: 'Yargı kimsenin, hiçbir ideolojik yapının arka bahçesi değildir'

Adalet Bakanı Gül: 'Yargı kimsenin, hiçbir ideolojik yapının arka bahçesi değildir'
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargı alanında çok önemli kazanımlar elde edildiğini ve bugün darbecileri yargılayan bir yargının var olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İnsan Hakları Eylem Planı ve reform paketinin ele alındığı Yargıda Birlik Derneği'ne yaptığı ziyaret kapsamında dernek yönetimi ve üyeleriyle buluştu. Dernek Başkanı Ömer Faruk Aydıner'e reform çalışmalarına yaptığı katkılardan ötürü teşekkür eden Bakan Gül, Türkiye'de geçmiş dönemde, yargının darbe hukukunu meşrulaştırdığını ve darbecilerin yanında durduğunu; bugün ise darbecileri yargılayan bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Bakan Gül, "Bugün 15 Temmuz darbe girişimi, 28 Şubat darbecilerini yargılayan bir yargı var. Yargı daha önce darbecilere selam dururken, bugün darbecileri yargılayan bir yargı var" diye konuştu. 

Ziyaret ettiği Yargıda Birlik Derneği'nin hukuk ve vicdan dışında istikamet tanımayan bağımsız ve tarafsız yargının birlik ve dayanışma zemini olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, tüm yargı mensuplarının çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettirdiğine dikkat çekti.

'Yargı kimsenin, hiçbir ideolojik yapının arka bahçesi değildir'

Konuşmasında yargı reformuna da değinen Bakan Gül, yargı reformunun tüm yargı mensuplarının katkıları ve uygulamalarıyla var olacağını vurgulayarak, "Güven veren ve erişilebilir adalet vizyonuyla hayata geçirdiğimiz reform sürecine katkılarından dolayı Yargıda Birlik ailesine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu ruhu çok önemsiyoruz. Bu ruhun korunması, geliştirilmesi adına da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yargı kimsenin, hiçbir ideolojik yapının arka bahçesi değildir. Yargı mensupları hakka, hakikate, Türk milletinin değerlerine ve adalet inancına sahip çıkacak bir platform oluşturdu. Bu konuda çok önemli kazanımlar, çok önemli neticeler elde ettik." ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.