Adalet Bakanlığı: Avukatlık yasası ile ilgili çalışmamız yok

Adalet Bakanlığı: Avukatlık yasası ile ilgili çalışmamız yok
Adalet Bakanlığı, avukatlık yasası ve barolarla ilgili bir değişiklik için yasal çalışma yapılmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sosyal medyada dolaşıma sokulan “Avukatlık Kanun Taslağı”nın önceki hükümetler döneminde yapılmış eski bir çalışma olduğu, 2014’te baroların ve üniversitelerin görüşlerine sunulduğu ancak daha sonra vazgeçildiği belirtilerek, “Adalet Bakanlığı bünyesinde halihazırda bu başlık ve içerikte bir çalışma bulunmamaktadır” denildi.

2017 referandumuyla değişen Anayasa hükümlerine göre; kanun teklifinin sadece milletvekilleri tarafından Meclis’e sunulabildiği, bakanlığın yeni sistemde bakanlıkların kanun tasarısı hazırlama yetkisi bulunmadığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Mevzuatın açık hükümlerine rağmen, söz konusu metnin yeni oluşturulmuş ve gündemdeki bir çalışmaymış gibi tedavüle sokulması, avukatları suni tartışmaların içine çekmeye ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir çaba gibi görünmektedir. Bu tarz etik dışı girişimlere anlam verilememektedir. Avukatlık mesleğinin gerçek sorun ve beklentilerine ilişkin güncel öneriler adalet hizmetlerinin bütün paydaşlarıyla şeffaflıkla istişare edilmektedir.“

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.