Adnan Oktar davasında savcı duruşmada mütalaasını okuyor

Adnan Oktar davasında savcı duruşmada mütalaasını okuyor
Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasını duruşmada okuyor. Mütalaasını Cuma günü tamamlayıp mahkeme heyetine sunan savcı, bugünkü duruşmada ise suçlamaları ve ceza istemlerini sanıkların yüzüne karşı okuyor. Elebaşı Adnan Oktar başta olmak üzere sanıklar ve müştekiler, savcının mütalaasını dinliyor. Mütalaada, bin 365 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen ve 7’si çocuk 27 kişiye karşı cinsel istismarla suçlanan Oktar, örgüt yönetici olması nedeniyle di

İstanbul 30. Ağır ceza Mahkemesinde görülen davaya bugün Silivri Cezaevi girişindeki duruşma binasında devam ediliyor Davanın esasına ilişkin mütalaasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Serdar Akan, bugünkü duruşmada mütalaasındaki suçlamaları taraflara okuyor. Sanıklar ve müştekiler ile avukatların hazır bulunduğu duruşmada savcı mütalaa özetini okuduktan sonra sanıkların son savunmalarının alınmasına geçilecek.
532 sayfalık mütalaada Adnan Oktar'ın, 150 yıldan bin 365 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 7'si çocuk 27 kişiye karşı cinsel istismarla suçlanan Oktar, örgüt yönetici olması nedeniyle diğer örgüt üyelerinin mağdurlara yönelik tüm cinsel eylemlerinden sorumlu tutuluyor. Örgüt yöneticisi konumundaki 8'i kadın 13 sanığın da 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisleri ve örgüt faaliyetleri kapsamında işlenen tüm suçlardan cezalandırılmaları talep ediliyor.

SUÇLARI KABARIK

Mütalaada, Adnan Oktar organize suç örgütünün çok sayıda "cinsel saldırı" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarının yanı sıra "tehdit", "şantaj", "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi", "kişiyi hürriyetinden mahrum kılma, "kişinin eğitim hakkını engellenmesi", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanununa muhalefet", "siyasal ve askeri casusluğa teşebbüs", "FETÖ'ye yardım" gibi birçok suçtan cezalandırılması öngörülüyor.

Mütalaada, ayrıca içlerinde 7 zırhlı süper lüks aracın ve ciplerin bulunduğu 70 araç, 20 kadar yüzme havuzlu villa ve daire köşkler, 80 şirket ve içindeki nakit ve taşınmazların tamamı, A9 kanalına ait tüm teknik ekipmanlar, 230 sanığa ait kişisel mücevherat ve saat dahil olmak üzere çok sayıda kıymetli eşya olmak üzere toplamda 1 milyar TL'ye yakın taşınmaz, araç, ziynet eşyası ve nakit paranın müsadere (el koyma) edilerek satılması ve suçtan elde edilen bu malların devletin kasasına girmesi isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.