AFAD bünyesinde sağlıkçı şart

AFAD bünyesinde sağlıkçı şart
Özellikle son günlerde yaşadığımız asrın felaketinden sonra bakanlık koordinatörüne iletilmesine rağmen AFAD’a sağlıkçı ve doktor görevlendirilmediği ve bundan dolayı aksaklıkların, uzatmaların olduğu öne sürüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan Doktor H.T., “Ben mühendisin dilinden anlamam, ben doktorun dilinden anlarım. AFAD bünyesinde tıbbi malzemenin dilinden anlayacak biri olmalı” dedi

Doktor H.T., arama kurtarma çalışmaları sırasınzda en büyük sıkıntının EKG ve Nebülizatör cihazlarının temin edilmesi olduğunu söyledi. “Bakanlık koordinatörüne iletilmesine rağmen aksaklığı devam eden bir konu olduğunu düşünüyorum” diyen H.T., “Fakat en büyük sıkıntımız olarak belirtmeliyimki EKG cihazı lazımken çok yakında olmasına rağmen uzak şehirlerden istenmektedir. Bunun sebebi bölgede sağlıkçı olmamasıdır. EKG cihazının orada var olduğundan habersiz olduklarından dolayı iki dakikada temin edilebilecek ürünü belki günler sonra temin ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu konu çok net

Bir şeyi istemeden önce olup olmadığının tasdiklenmesi gerektiğini belirten H.T., “Bu böyledir. Şu anda AFAD’ın depolarında sağlıkçı veya doktor görevli olmadığı için ek olarak sağlık malzemelerinin üzerindeki yazıların çoğu ithal olduğu için az da olsa İngilizce bilen doktorların yahut İngilizce bilen en az 15 yıllık anestezi teknisyeni gibi hemşirelerin veya doktorların tıbbi malzemeleri tasdiklemesi gerekiyor. Örneğin EKG. Biz EKG deriz C’yi K olarak okuruz ancak kutuda da C yazar. Bunu sağlıkçı bilir. Ben mühendislik dilinden anlamam, ben harita mühendisinin malzemesinin dilinden anlamam. Bilmem! Ben doktor olmama rağmen dental malzemesinin dilinden anlamam. Kabaca bilirim. Hastane tecrübesi olan özellikle ameliyathane veya yoğun bakım tecrübesi olan sağlıkçı ve yahut bir pratisyen hekimin tüm AFAD depolarında (ne kadar depoya yaymışsa) olması gerekiyor. Kesinlikle AFAD’a sağlıkçı görevlendirilmeli. Bu konu çok net ve açıktır. Bir sağlıkçı personelinin sadece görev yeri olarak bir AFAD deposunda bulunup Tıbbi malzemeyi tasniflemeli ve rapor geçmeli” açıklamasını yaptı.

İvedi şekilde yapılmalı

Bir malzemenin depoda olduğu halde kilometrelerce öteden getirmesinin anlamı olmadığını belirten doktor H.T., “Sadece bunu bilmek gerekir. Biz doktorlarla kendi dilimizden konuşuruz. Depo ve hastaneyle konuşulmadığı takdirde tüm Türkiye’ye malzeme gönderip duruyoruz. Bir an önce, ivedi bir biçimde kadrolu pratisyen hekimlerin depoda görevlendirilmesi lazım. Konu hakkında düşüncelerim bu şekildedir. Umarım en yakın zamanda uygun görevlendirmeler yapılır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.