Ahmet Ercan’dan korkutan tespit: Önce depremcikler kudurur…

Ahmet Ercan’dan korkutan tespit: Önce depremcikler kudurur…
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Türkiye’nin pek çok farklı bölgesi orta ve küçük şiddetli depremler yaşanmaya devam ederken deprem uzmanları da konuya dair açıklamalarını sürdürüyor. Son olarak Anadolu’nun farklı illerinde yaşanan sarsıntılara değinen Ahmet Ercan’dan korkutan bir tespit geldi.

“Önce depremcikler, sonra dinginlik…”

Kişisel X hesabından bir dizi mesaj paylaşan Prof. Dr. Ahmet Ercan, büyük depremden önce yaşanan küçük depremlerin önemine değindi. Ercan, “depremcikler” olarak ifade ettiği küçük ve orta şiddetli sarsıntıların ardından bir dinginlik halinin başlayacağını hemen sonrasında ise büyük bir depremin vurabileceğini dile getirdi.

“Anadolu gerildi, gerildi, durdu…”

Ahmet Ercan’ın konuya dair paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Depremden önce depremcikler kudurur, sonra derin bir dinginlik başlar. Sonra da deprem vurur. Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede....

Depremler için günübirlik, ya da bir kaç yıl öncesinden önlem alınamaz. Çok iyi yasa var, yönetmelik var, ancak para yoksa, yapacak bir şey yoktur. Varsıl kendini kurtarır, ya yoksula kim el verecek? Sorun burada yatıyor. Devletin kimsesizlerin kimsesi olması gerekir.

Deprem, Türkiye'nin değişmez gerçeğidir. Deprem sanayisi kurulmalı, bireysel ile devlet geliri arttırılmalı, çağdaş eğitim ile anlayışa ulaşılmalı, iç göç önlenmeli, nüfus denetlenmeli, yasa ile yönetmeliklere uyulmalı. Yoksa depremin adı ölüm olmayı sürdürür. Bilim tek çare.”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.