Ahmet Ercan’dan korkutan uyarı! Tarih vererek 5 ili uyardı!

Ahmet Ercan’dan korkutan uyarı! Tarih vererek 5 ili uyardı!
Bugün Gemlik Körfezi’nde meydana gelen peş peşe sarsıntıların ardından deprem uzmanlarından farklı değerlendirmeler geldi. Ahmet Ercan depreme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bursa’da 4 Aralık Pazartesi günü saat 10.42’de meydana gelen 5,1 şiddetindeki deprem bütün Marmara Bölgesi’nden ve İzmir’den hissedildi. Depremin hemen ardından farklı büyüklükte artçılar da meydana gelirken, deprem uzmanlarından sarsıntıyla ilgili farklı değerlendirmeler geldi.

Öncü olabilir demişti

Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin hemen ardından yaptığı paylaşımda Gemlik’te meydana gelen depremin öncü olabileceğini açıkladı. 5,1 şiddetindeki depremi İstanbul ile alakası olmayan bir sarsıntı olarak değerlendiren Ercan bölgede 6,4 büyüklüğünde bir sarsıntının beklenebileceğini ifade etmişti.

İşte o iller

Ahmet Ercan bu mesajının hemen ardından yaptığı bir başka paylaşımda ise Kuzey Anadolu Kırığı’na dikkat çekti. Bu kırığın Amasya, Çankırı, Bolu, Düzce ve Sakarya arasında olduğunu belirten Ercan, Sakarya Çukuru olarak adlandırılan bu bölgelerin 2025 ile 2030 yılları arasında çekinceli gözüktüğünü dile getirdi.

İşte Ahmet Ercan’ın bugün yaşanan depremin ardından kişisel X hesabından yaptığı o paylaşımlar:

“KUZEY ANADOLU KIRIĞININ; Amasya’dan başlayıp, Çankırı, Bolu, Düzce, Sakarya arası gerginlik biriktiriyor. Sakarya Çukuru için 2025-2030 arası çekinceli gözüküyor.

10,42’ de Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu,Akyazı,İznik,Gemlik üzerinden gelip, Mudanya-Kumyaka’da 5,4 km odak derinliğinden M5,1’lik deprem oluşturdu.Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4’dür.Bu deprem öncüdür.Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir.”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.