Ahmet Ümit'in 'Masal Masal İçinde' kitabına soruşturma başlatıldı

Ahmet Ümit'in 'Masal Masal İçinde' kitabına soruşturma başlatıldı
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre, Mine A. isimli bir kadın çocuğu için Ahmet Ümit'in Masal Masal içinde kitabını aldı. Ancak kitapta yer alan ifadelerle kitabın intiharı güzel bir şekilde gösterdiğini ileri süren Mien A. savcılığa ihbarda bulundu. Bu gelişmenin ardından kitapla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ünlü Türk yazar Ahmet Ümit'in Masal Masal İçinde kitabının intiharı güzel gösterdiği iddiası tüm okuyucuları korkuttu. Ünlü yazar Ahmet Ümit'in 'Masal Masal İçinde' isimli eseri ile ilgili şok bir suç duyurusunda bulunuldu. Kitabı çocuğuna okumak için alan bir anne, kitapta 'intiharın ödüllendirilen bir eylemmiş gibi gösterildiğini' belirterek çocukları intihara teşvik ettiğini ileri sürüp savcılığa başvurdu.

BİR BABANIN ÇOCUĞUNA VASİYET CÜMLESİ
Edinilen bilgiye göre, Mine A. isimli genç kadın, çocuğu için ünlü yazar Ahmet Ümit tarafından yazılan 'Masal masal içinde' isimli öykü kitabını aldı. 3 Şubat günü çocuğuna kitabı okuyan genç kadın, kitapta bir babanın ölüm döşeğindeki çocuğuna, 'Eğer intihar etmek istersen şu tavandaki çengele kendini as' diye vasiyet ettiği bir cümle okudu. 

GENÇ KADIN DURUMU SAVCILIĞA İHBAR ETTİ
Şaşkınlık içeresinde kitabı okumaya devam eden genç kadın, bir süre sonra hikâyedeki çocuğun kendisini astığı ve astıktan sonra tavandan bir kapak açılıp altın dolu kutu bulduğu şeklindeki bir paragrafla karşı karşıya kaldı. Kitapta intiharın güzel bir duyguymuş gibi, bu eylemin mükâfatlandırılıyormuş şeklinde çocukların hafızasında yer edindiğini ileri süren genç kadın, durumu savcılığa ihbar etti."ÇOCUKLARI ÖLÜME VE İNTİHARA YÖNLENDİRİYOR"Genç kadın ihbar dilekçesinde, "Kitapta babasının çocuğunu intihara teşvik ettiği bölümler dışında bir sürü bölüm var. Daha başka korkunç şeyleri eğlenceli hale getirmiş ve çocukların okuması için yazılmış. Alkol içilen bölümler de kitapta mevcuttur. Çocukları ölüme ve intihara yönlendiriyor" dedi. Savcılık tarafından genç kadının ihbarı ardından kitapla ilgili soruşturma başlatıldı. Kaynak: Ahmet Ümit'in Masal Masal İçinde kitabı çocukları intihara mı özendiriyor? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.