AİHM, Türkiye’nin Berkin Elvan itirazını reddetti

AİHM, Türkiye’nin Berkin Elvan itirazını reddetti
AİHM, Berkin Elvan’ın ailesinin açtığı davada Türkiye’ye yönelik mahkumiyet kararına yapılan itirazı reddetti.

Gezi Parkı protestoları sırasında, polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babası Sami ve Gülsüm Elvan ile iki kız kardeşi Gamze ve Özge Elvan 2019 yılında Türkiye aleyhine AİHM’de dava açmıştı.

AİHM gerekçeli kararında, Berkin’nin ölümüyle ilgili Türkiye’de yetkililerin sorumlularla ilgili “etkili bir soruşturma yapmamasının” insan hakları ihlali teşkil ettiği görüşüne varmıştı.

Türkiye, bu karara itiraz ederken AİHM 17 yargıçtan oluşan ve temyiz davalarına bakan Büyük Daire’ye götürme talebinin reddedildiği bildirildi.

Euronews Türkçe’nin haberine göre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), temyiz başvurularını inceleyen 5 yargıçtan oluşan kurulu, 'Gezi olaylarının sembolü' haline gelen ve 15 yaşında yaşama gözlerini yuman Berkin Elvan’ın ailesinin açtığı davada Türkiye’ye yönelik mahkumiyet kararına yapılan itirazı reddetti.

AİHM’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin davayı 17 yargıçtan oluşan ve temyiz davalarına bakan Büyük Daire’ye götürme talebinin reddedildiği bildirildi.

Bu kararın ardından, AİHM’in ilgili dairesinin 7 Şubat tarihînde verdiği Türkiye aleyhine mahkumiyet hükmü kesinleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.