Ailesinin açtığı dava sonuçlandı: Güvenlik koruyucusu 19 yıl sonra şehit sayıldı

Ailesinin açtığı dava sonuçlandı: Güvenlik koruyucusu 19 yıl sonra şehit sayıldı
Kahramanmaraş'ta 19 yıl önce görev başındayken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 53 yaşındaki güvenlik koruyucusu Ali Uysal'ın ailesinin açtığı dava sonuçlandı. Uysal, 19 yıl sonra şehit sayıldı.

Kahramanmaraş'ta Nurhak ilçesine bağlı Kullar Mahallesi'nde güvenlik koruyucusu olarak görev yapan Ali Uysal, 15 Aralık 2002 tarihinde görev başında devriye esnasında kalp krizi geçirdi. Hayatını kaybeden Uysal'ın eşi Haney Usal, eşinin görev başındayken hayatını kaybettiğini, bu sebeple de şehit sayılması gerektiğini belirterek dava açtı.

Ankara 7'inci İdare Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme 53 yaşındaki güvenlik koruyucusu Ali Uysal'ın görev başındayken vefat ettiğine ve bu sebeple de şehit sayılarak aradan geçen zamandaki tüm haklarının ailesine verilmesine hükmetti.

'Yıllar sonra resmi olarak şehit sayıldı'

Eşi Haney Uysal, eşine 19 yıl sonra olsa da şehitlik verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Eşim vefat ettiğinde 12 yıllık korucuydu. O dönemin yetkilileri tarafından resmi tören düzenlenmişti. Şehit sayılmadığı için şehit ailelerinin yararlandığı haklardan faydalanamadık.  Ama hiçbir zaman devlet büyüklerimiz bizi yalnız bırakmadı. Bayramlarda bizi hep ziyaret edip acımıza ortak oldular. Yıllar sonra resmi olarak şehit sayıldı. Allah, devletimizden ve bize bu gururu yaşatanlardan razı olsun" dedi.

Uysal'ın avukatı Mehmet Faruk Çetin ise davayı yaklaşık 2 yıl önce açtıklarını belirtti ve ekledi: "O dönem hayatını kaybeden korucumuz, Nurhak ilçesinde tabutu al bayrağa sarılıp düzenlenen askeri törenle yaşadığı yerde defnedilmiş. Ancak yasalar nazarında vazife malulü, yani şehit sayılmadığı için bu davayı açtık. Bu davayı yaklaşık 2 yıl önce açtık. Ankara 7. İdare Mahkemesi de bizi haklı gördü. Görevini yaparken hayatını kaybeden korucu kardeşimizin vazife malulü olduğuna karar vererek, şehit sayılmasına karar verdi."

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.