AK Parti'den 'baro teklifi görüşmeleri' sonrası ilk açıklama

AK Parti'den 'baro teklifi görüşmeleri' sonrası ilk açıklama
AK Parti Grup Başkanvekilleri'nin baro paketiyle ilgili CHP, İyi Parti ve HDP Grup Başkanvekilleri'ni ziyaretinin ardından Ak Parti'li Özkan açıklamalarda bulundu. 

Ak Parti'li Cahit Özkan 'ın açıklamaları şöyle:

"Bu işin en başından itibaren Cumhur İttifakı olarak beraber çalıştık. Bugün diğer partiler ile görüşme gerçekleştirdik. Onların teklif ve değerlendirmelerini not aldık. Hukuk seviyesini artıracak, genç avukatları destekleyecek pek çok düzenlemeyi meclise taşıyacağız.

Henüz bugün siyasi partilerin görüşlerini de aldık bu değerlendirmeleri kendi siyasi grubumuzda değerlendireceğiz. Olgunlaşmakta olan süreçte diğer çevrelerin de görüşlerini aldık.

Ziyaretlerimize diğer parti gruplarının bazı noktalara ilişkin kesinlikle karşı oldukları ve tamamen destek verebilecekleri bölümler de oldu tabi biz bu konuları değerlendireceğiz. Diğer parti gruplarının önerilerini not ettik. Onları da değerlendirip teklifimizin son halini Meclis Başkanlığına sunacağız.

Bu çalışmanın neden önemli olduğunu kamuoyuna sunacağız. Fikirleri kendi içimizde değerlendirerek, nasıl yer alabilir veya alamaz şeklinde konuşacağız."

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan iki gün önce yaptığı açıklamada “Baro teklifimizin iki temel başlığı var. Beş binden fazla avukatın olduğu yerlerde birden fazla baro kurmaya imkan vermesi. Adı gibi baroların (tüzel kişiliklerin/odalar birliği gibi) eşit temsili ve baroları birkaç büyük baronun tahakkümünden kurtarması” demişti.

AKP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir barolarının bölünmesini hedefleyen paketine karşı kentlerden yürüyüşe geçen baro başkanları Ankara’da buluşmuştu. Baro başkanlarının Ankara’ya yürüyüşle girişi polis tarafından engellenirken 27 saatlik direnişin sonucunda polis geri çekilmek zorunda kalmış, başkanlar Anıtkabir’e çıkmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.