AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Yeni arkadaşlarımız yeni sorumluluklar üstlenecekler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Yeni arkadaşlarımız yeni sorumluluklar üstlenecekler
AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu'na alınmaya başlandı.  Kongre dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Kongre öncesi konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bugün yeni arkadaşlar gelecek. Daha çok genç olacak, daha çok kadın olacak. Yeni arkadaşlarımız yeni sorumluluklar üstlenecekler" dedi.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'ne il dışından yoğun katılım olması nedeniyle şehrin girişinde  kontrol noktaları oluşturuldu. Bu noktalara otobüslerle gelen partililer, Atatürk  Kültür Merkezi alanına ulaştı. Partililer, tezahüratlar eşliğinde kongrenin  düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere,  kumanya ve su servisi yapıldı. Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman  ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi. 

DEV EKRANLARDAN TAKİP EDİYORLAR
Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye  katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst  aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip  etti. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları  için ayrı platformlar yer aldı.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan  planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri  başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden çok sayıda polis,  kongre nedeniyle görev yapıyor.

TANITIM FİLMİ YAYINLANACAK
Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa  Ataş yapacak. Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından tanıtım filmi  izlenecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı  sonrasında sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu  takdim edecek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve  kesin hesabı aktaracak. Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak  tüzük değişikliği görüşülecek. Seçimlerin ardından Başkan Erdoğan teşekkür konuşması yapacak.

Kongre öncesi TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yaklaşık salonun dışında 40 bin kişi var. Bütün bu görüntü birliğin, beraberliğin, dayanmanın ve bunların ortaya çıkardığı ortak aklın önemini ortaya koyuyor. AK Parti aslında bir millet mukavemetidir. Bu millet saldırıya uğradığında bu milletin sesi, sözü, gerektiğinde yumruğu olan bir hareket AK Parti" dedi.

'YENİ ARKADAŞLAR, YENİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENECEK'
Mahir Ünal şöyle devam etti: 

"AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı kongrelere baktığınız zaman gençlerle ilgili, kadınlarla ilgili AK Parti'nin her zaman bir önceliği var. Yenileşme bizim için bir bayrak değişimi. Bugün genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsüyüm ama bir görev değişikliği olabilir. Her birimiz siyasetin millete hizmetkar olmak olduğunu bildiğimiz için millete verdiğimiz hizmeti her noktada gerçekleştirme derdindeyiz. Bugün yeni arkadaşlar gelecek. Daha çok genç olacak, daha çok kadın olacak. Yeni arkadaşlarımız yeni sorumluluklar üstlenecekler.

Önümüzde 2019 seçimleri var. 2019 seçimleri AK Parti için çok önemli. AK Parti aslında yerel seçimlerde ortaya koyduğu başarıyla milletin iktidar görevi verdiği bir parti. Yerel yönetimlerdeki başarı bizim için çok önemli. Zira hükümet, parti ve tabii yerel yönetimler ortak hareket ettiğinde şehirlerimiz daha hızlı kalkınıyorlar." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.