AK Parti Grubu reddetti, İBB'den tepki geldi: Gerçeği yansıtmıyor

AK Parti Grubu reddetti, İBB'den tepki geldi: Gerçeği yansıtmıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde İBB Yönetimi'nin atıl durumdaki 52, 56 ve 172 metrekare büyüklüklerindeki arsaların satılmasına ilişkin öneri AK Parti grubunun oylarıyla reddedildi.

İBB Yöneti'minin verdiği bilgiye göre, AK Parti'nin ret gerekçeleri gerçeği yansıtmıyor. Buna göre, AK Parti Grubu, Beyazıt Çorlulu Ali Paşa Medresesi ile Kapalıçarşı arasında bir bölgede yer alan, Molla Fenari Mahallesi 250 ada 84 nolu parselin satılmasına park alanında kaldığı gerekçesiyle karşı çıktı. Söz konusu 52 metrekarelik parsel, açık otopark olarak kullanılan, yaklaşık 250 metrekarelik parselin girişinde yer alıyor ve otoparkın bir parçası olarak kullanılıyor. 2007 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Yenileme Alanı ilan edilen, Kapalıçarşı bölgesi içinde kaldığı için parselin imar durumu bulunmuyor. AK Partili Fatih Belediyesi’nin imar planlarında söz konusu durum açıkça belli olmasına karşın, parselin hangi veriye dayanılarak park alanı olduğu ise belli değil.

İMAR PLANINA GÖRE YOLDA DEĞİL YOL KENARINDA KALIYOR

Eyüpsultan Topçular Mahallesi 471 ada 189 parselin satışına ise yolda kaldığı gerekçesiyle karşı çıkıldı. AK Partili Eyüpsultan Belediyesi’nin halen yürürlükte olan ve 1998 yılında tasdik edilmiş olan imar planlarına göre söz konusu 56 metrekarelik parsel yolda değil yol kenarında kalıyor. Ayın imar planlarına göre İBB’nin satmak istediği parselle aynı sırada olan pek çok parsel bulunuyor ve hiçbiri de yolda kalmıyor. Ayrıca aynı imar planlarına göre söz konusu parsel konut ve ticaret alanında bulunuyor. 

PARSELİN TRANSFER ALANINDA KALDIĞINA İLİŞKİN BİLGİ YOK

AK Parti Grubu'nun satışına karşı çıktığı üçüncü parsel ise Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde bulunuyor. 2200 ada 5 nolu söz konusu parsel 226 metrekare büyüklüğünde. Ancak 172 metrekarelik kısmı İBB’ye ait. İBB söz konusu hissesini satmak istedi. AK Parti Grubu bu hissenin satılmasına ise transfer alanında kaldığı için karşı çıktı. Ataşehir Belediyesi’nin imar planlarına göre söz konusu parsel konut alanında kalıyor ve sadece küçük bir kısmı yol alanına terk ediliyor. Parselin transfer alanında kaldığına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

AK PARTİ GRUBU DAHA ÖNCE DE BİRÇOK ÖNERİYE KARŞI ÇIKMIŞTI

Karar'da yer alan habere göre; AK Parti Grubu daha önce de yeni Halk Ekmek büfelerinin açılmasına, sosyal yardım yapılmasına, yeni taksi plakaları verilmesine, İBB ait arazilerin değerlendirilmesine, yeni hafriyat alanlarının oluşturulmasına karşı çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.