AK Parti mührü basılmış, açılmamış oy pusulaları bulundu!

AK Parti mührü basılmış, açılmamış oy pusulaları bulundu!
Gazeteci Candaş Tolga Işık, Avustalya'da süren oy kullanma işlemi ile ilgili ses getirecek bir iddia ortaya attı. İşte AK Parti mühürlü, hiç açılmamış oy pusulaları…

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye’de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi geçtiğimiz hafta başlamıştı. Bugüne kadar 1 milyondan fazla kişinin gümrük kapılarında, yurt dışı temsilciliklerinde ve havalimanlarında sandık başına gittiği yurt dışı oy verme işlemi için bugün flaş bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın kişisel Twitter hesabından paylaştığı fotoğraflı mesaja göre, Avustralya’da 720’lik hiç açılmamış oy pusulası paketinde AK Parti’ye basılı mühürlerin olduğu pusulalar ortaya çıktı. Pusulanın mühür basılı fotoğrafını da paylaşan Işık, oy kullanacak vatandaşları uyarmayı da ihmal etmedi.

Candaş Tolga Işık’ın ilginç hadiseyi şu ifadelerle takipçilerine aktardı: “Avusturalya'dan bir sandık yetkilisi arkadaşımız yazmış. Fotoğrafını da göndermiş. 720'lik açılmamış oy pusulalarında bir partinin mührü vurulmuş pusulalar çıkmış. Sandık başındaki bir yetkili yakalamış, tutanak tutulmuş. Kabine girmeden önce pusulalarınızı mutlaka kontrol edin.”

Konu ile ilgili henüz resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum