AK Parti, Silivri’de aday çıkaracak mı? Kamuoyu yoklamasında çarpıcı sonuç…

AK Parti, Silivri’de aday çıkaracak mı? Kamuoyu yoklamasında çarpıcı sonuç…
Yerel seçimler öncesinde çalışmalarını hızlandıran AK Parti'nin İstanbul'un ilçelerinde izleyeceği yol haritası da netleşmeye başladı.

2024 yılının mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde partilerin hazırlıkları sürüyor. İstanbul’a büyük önem verdiği bilinen AK Parti, ilçe belediyeleri için de aday belirleme çalışmalarını hızlandırdı. Bu bağlamda kamuoyu yoklamaları yapan partide iki ilçe belediye başkanı için olumlu geri dönüşler alındı. Gazeteci Mehmet Mert, yerel seçimler öncesinde AK Parti kulislerindeki son bilgileri aktardı.

Silivri'de ittifak devam edecek mi?

Twitter hesabından bir paylaşım yapan DAMGA Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, AK Parti’nin Silivri’den aday çıkarıp çıkarmayacağını da açıkladı. Geçtiğimiz seçimlerde MHP ile iş birliğine giderek mevcut belediye başkanı Volkan Yılmaz isim üzerinde anlaşan iktidar partisini 31 Mart seçimlerinde de benzer bir tutum takınacağı öğrenildi. Yapılan araştırmalar neticesinde AK Parti’nin yerel seçimlerde Silivri’den aday çıkarmayarak MHP’nin adayı ile yola devam etmesi bekleniyor.

İşte öne çıkan belediye başkanları

AK Parti’nin yaptırdığı kamuoyu araştırmalarına da değinen Mert, özellikle Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in en başarılı isimler olarak öne çıktığını dile getirdi.

İşte Mehmet Mert’in o paylaşımında yer alan ifadeler:

“AKParti'nin İstanbul için yaptığı kamuoyu yoklamalarında, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ile MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın en başarılı belediye başkanları çıktığı belirtildi.

AK Parti ile MHP’nin İstanbul’da yapacağı seçim iş birliği kapsamında, 2019’da olduğu gibi Silivri’de AKP'nin aday çıkarmayacağı, yine MHP’nin adayı ile seçime gidileceği belirtiliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.