AK Parti ve MHP milletvekileri Akit yazarının beklentisini karşılayamadı: 'Siz kimin maşasısınız'

AK Parti ve MHP milletvekileri Akit yazarının beklentisini karşılayamadı: 'Siz kimin maşasısınız'
İktidara yakınlığıyla bilinen Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, CHP’nin talebi üzerine Muğla Akbelen’deki ağaçların kesilmesine yönelik olağanüstü toplantıya ilişkin eleştirilerde bulundu.

Dün TBMM Genel Kurulu, CHP listelerinden seçilen milletvekillerinin verdiği "Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması" önergesini ele almak üzere olağanüstü toplanmıştı.

Sonrasında ise genel görüşme önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedilmişti.

İktidara yakınlığıyla bilinen Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, 'Cemal, sen Türk müsün' başlıklı yazısında CHP’nin talebi üzerine Muğla Akbelen’deki ağaçların kesilmesine yönelik olağanüstü toplantıyı ele aldı.

Karahasanoğlu, muhalefeti hedef alarak 'çakma ülkücüler' olarak nitelendirdi.

AK Parti ve MHP milletvekillerine çıkışan Karahasanoğlu "Ben bekledim ki, AK Parti ve MHP milletvekilleri, bu çakma ülkücülere derslerini versinler.. “Siz kimin maşasısınız. Kimin adına bu talepleri dillendiriyorsunuz” desinler.. “Bunlarla uğraşacak vaktimiz yok” dediler, ve toplantıyı kapattılar.." dedi.

Öte yandan diğer ülkelerin kömür çıkarmasını örnek gösteren Karahasanoğlu, Türkiye'ye gelince sorun yaratıldığını ve Akbelen’deki kömürün çıkmaması durumunda yurtdışından kömür ithal edileceğini söyleyerek Akbelen’deki ağaçların kesilmesini haklı buldu.

Karahasanoğlu'nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Hayatımda hiç kimseye, 'Türk müsün, değil misin' diye bir şey sormadım, sormam.. Üstünlüğün ırk ile değil, takva ile olduğunu bilirim, söylerim. Ama ortalıkta dolaşan, öyle ırkçı kafalar var ki. Tribünlere oynarlarken, ırkçılığın kralını yaparlar. Ama paçalarından aşağıya akana bakmazlar. Türklük taslarlar.

Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinin çıkarılmasına sıra gelince korkaklığa evrilirler. Bir avuç emperyalistten izin alınmadan çıkarılamayacağını söylerler. Bunu açıktan ifade edemedikleri için de 'Ormanlar imha ediliyor' mavalına yapışırlar. Dünya genelinde herkes kömürü nasıl yeraltından çıkarıyorsa biz de öyle çıkartacağız. Ama olur mu?

Bu kafalara göre, 'ABD kömür çıkartırken sorun yok, Rusya çıkartırken sorun yok. Bunlar o kadar değişik enerji kaynakları olduğu halde, nükleer santraller kurarken, sorun yok. Termik santraller kurarlarken, sorun yok. Ama sıra Türkiye'ye gelince sorun var."

"Ben bekledim ki, AK Parti ve MHP milletvekilleri, bu çakma ülkücülere derslerini versinler. 'Siz kimin maşasısınız. Kimin adına bu talepleri dillendiriyorsunuz' desinler. Ama günlük siyasetin esiri olarak, 'Bunlarla uğraşacak vaktimiz yok' dediler, ve toplantıyı kapattılar"

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.