AK Parti'de gündem Metaverse! Erdoğan talimat verdi

AK Parti'de gündem Metaverse! Erdoğan talimat verdi
Son dönemde adeta patlama yaşanan Metaverse AK Parti'nin de gündemine geldi. MYK'da konuşulan konu hakkında alınan yerlerin önemi vurgulanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan da düzenleme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen MYK toplantısında gündeminin ilk sırasında ‘sanal ikinci hayat’ olarak da tanımlanabilen Metaverse vardı. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metaverse, kripto para ve sosyal medya ile ilgili üç ayaklı bir çalışma yapılması talimatını verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Metaverse ile ilgili AK Parti’de yapılan çalışmaları MYK’da anlattı. Kripto para, Metaverse, Blockchain ve sosyal medyanın bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin değerlendirildiği toplantıda, konunun titizlikle araştırılması gerektiği önerildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Metaverse ile ilgili, “Hassas bir konu, iyi ve titiz bir çalışma yapılsın” diyerek, bu konuda kendisinin de katılacağı bir “internet forumu” düzenlenmesi talimatı verdiği öğrenildi. Forum kapsamında Metaverse, kripto para ve sosyal medyada alım satımların nasıl yapıldığı incelenecek. Özellikle Metaverse’de alım satımların nasıl yapılacağı gözden geçirilecek. Toplantıda bazı kurmayların, yurtdışından yatırımcıların Meryem Ana Tapınağı ve bazı müzeleri satın aldıklarını, bunun da bir soruna yol açabileceğini söyledikleri belirtildi.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.