AK Parti'de gündem seçim yenilgisi: 'Üç bakanın ve 5 ismin istifası istenecek'

AK Parti'de gündem seçim yenilgisi: 'Üç bakanın ve 5 ismin istifası istenecek'
2001'den yana ilk kez 2. parti konumuna gerileyen AK Parti'nin üç bakanı hükümetin birinci yılında değiştirilebileceği iddia edildi.

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Türkiye genelinde yüzde 37,77 ile en çok oyu alan CHP, 47 yıl sonra ilk kez tekrardan birinci parti konumuna yükseldi. AK Parti ise yerel seçimlerde umduğu başarıyı gösteremedi. Üç büyükşehir İstanbul, Ankara ve İzmir'i kazananamayan AK Parti, %35,48'lik oy oranıyla tarihinde ilk kez ikinci parti konumunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarına yönelik yaptığı değerlendirmede bariz bir oy kaybının söz konusu olduğunu, AK Parti olarak 21 yıldır kendilerini destekleyen seçmeni bu kez sandığa götüremediklerini söyledi.. Erdoğan, kendisi dahil AK Parti yönetiminde yer alan kimsenin 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını, oy kayıplarının tek bir soruna ve tek bir başlığa indirilemeyeceğini belirtti.

AK Parti yaşanan düşüşün faturasının kime kesileceğine yönelik tartışmalar sürüyor. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, AK Parti'de üç bakanın ve 5 ismin istifasının isteneceğini yazdı.

Saymaz, “31 Mart’ın sorumlusu olarak gösterilen Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Genel Sekreter Fatih Şahin’in kellesi gidebilir” dedi.

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümünün devamı şöyle:

Gençlik kollarından yetişen Kandemir, Şahin ve İzmir adayı Hamza Dağ, geçen yılki kurultayda AK Parti’nin yönetimini biçimlendirmişti.

Üç bakanın da kellesi gidecekler arasında adı anılıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç teşkilata hakim olamadığı ve pasif olduğu; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu beklenen performansı gösteremediği; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da politika üretemediği için Erdoğan tarafından başarısız bulunuyor. Bu üç bakan hükümetin birinci yılında değiştirilebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.