AK Parti'de üç isim İBB adaylığına talip: Adaylık için işaret aldılar mı?

AK Parti'de üç isim İBB adaylığına talip: Adaylık için işaret aldılar mı?
Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, AK Parti'de üç ismin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığına talip olduğunu yazdı.

Yaklaşan yerel seçimler için CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıktığını söylerken AK Parti'de de birçok isim aday olarak konuşuluyor.

Özellikle yerel seçimler için İstanbul, Ankara gibi büyükşehirleri hedefleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın 81 ilde ortak adaylarla girmeye hazırlandığını duyurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de konuya ilişkin görüşmeler yaptığına dikkat çeken Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nı en iyi temsil edecek, ilkelerimizi yerelde yaşatacak adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız." dedi.

AK Parti'de İstanbul aday adayları arasında Esenler, Üsküdar ve Tuzla belediye başkanları Mehmet Tevfik Göksu, Hilmi Türkmen ve Şadi Yazıcı'nın adlarının sıklıkla geçtiği belirtilmişti. Fakat en çok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan söz edildiği aktarılmıştı.

Koca ise adaylığın asla gündeminde yer almadığını belirterek bakanlığa, sağlığa ve kendi işine odaklı olduğunu söylemişti.

Son olarak İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik 'AK Parti’nin İstanbul adayı' başlıklı yazısında dört kişinin hem bazı kamuoyu araştırmalarında hem de kişisel çalışmaları neticesinde ön plana çıktığını aktardı.

Çelik'e göre Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve eski Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul adaylığı için öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

Çelik ilgili yazısının devamında konuya ilişkin şunları söyledi:

Kulislerde merak edilen bir soru daha var: “Şu isim son gülerde çok öne çıktı, adaylık için işaret mi almış acaba?”

Bu sorunun yanıtını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyaset yapma biçimi veriyor aslında. Erdoğan, teşkilatta temayül yoklaması, anketler ve isimlerin kamuoyu gücüne önem veriyor. Adayları belirlerken de acele etmiyor. Genellikle de son günlere kadar bekliyor. İsmi anılan, konuşulan isimler de Erdoğan’ın radarına girmek için çalışıyorlar. Bu da gayet normal.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.