AK Partili Belediye Başkanı, Kültür Bakanı'na 'Yazıklar olsun' deyip toplantıyı terk etti

AK Partili Belediye Başkanı, Kültür Bakanı'na 'Yazıklar olsun' deyip toplantıyı terk etti
AK Partili Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı toplantıyı terk ettiğini açıkladı.

Bakan Ersoy'un eski belediye başkanı döneminde bir işletmeciden 500 bin TL alındığını söylediğini anlatan Enver Aputkan rüşvet imasında bulunarak "Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun" dedim ve toplantıdan ayrıldım" dedi. Aputkan, alınan parayla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlatmasını isteyeceğini de açıkladı.

Antalya’da AK Partili ve MHP’li belediye başkanlarının yanı sıra iki bakanın da katılımıyla telekonferans yöntemiyle bir yatırım toplantısı yapıldı.  AK Parti Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, kendi bölgesindeki bir günübirlik işletme alanı için bir kişiden 500 bin TL alındığını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan öğrendi. Duruma tepki gösteren Enver Aputkan “Yazıklar olsun” diyerek toplantıyı terk ettikten sonra olayı sosyal medyadan duyurdu.

Enver Aputkan’ın açıklaması şöyle:

“Bugün saat 14.00’da Antalyamız ve ilçelerine yapılacak yatırımlar ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy, Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, AK Parti ve MHP milletvekillerimiz AK Parti ve MHP belediye başkanlarımız, AK Parti ve MHP il/ilçe başkanlarımız ve kurum müdürlerimizin katılımıyla telekonferans yapılmıştır. Toplantı sırasında MHP Milletvekili sayın Abdurrahman Başkan ve AK Parti Milletvekili sayın Kemal Çelik tarafından gündeme getirilen, benim de söz alarak açıklamalarda bulunduğum Günübirlik Alanlarla ilgili, Turizm Bakanı konuşmasının bir yerinde, Serik Belediyesi tarafından  Günübirlik Alanda bulunan işletme sahibinden 500.000 lira para alındığını belirtmesi üzerine, ben söz alarak 13 aylık belediye başkanıyım diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, ‘Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır’ dedi. Turizm Bakanı da aynı şekilde, ‘Daha önceki döneme ait’ dedi. Ben de Turizm Bakanı’na “Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun” dedim ve toplantıdan ayrıldım.

60 civarında kişinin katıldığı bu toplantıda geçen 500.000 lira para alınma olayı ile ilgili 2 Bakan’dan, sayın milletvekillerimizden ve 2 il başkanımızdan gerekli açıklamaların yapılmasını istiyorum. Bu 500.000 lira konusuyla ilgili sayın İçişleri Bakanımızdan soruşturma yapılması için müfettiş talebinde bulunacağım. Kamuoyuna saygılarımla.” duvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.