AK Partili eski bakandan 'Yargıtay' çıkışı: 'Kendi militan yargımızı oluşturduk'

AK Partili eski bakandan 'Yargıtay' çıkışı: 'Kendi militan yargımızı oluşturduk'
AK Parti kurucusu ve eski bakan Hüseyin Çelik, Yargıtay'ın AYM hamlesine sert tepki gösterdi.

AK Partili eski milletvekili, eğitim ve kültür bakanı Hüseyin Çelik, Yargıtay'ın, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına yönelik dikkat çeken paylaşımda bulundu.

Anasaya Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen Can Atalay'ın seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetmiş ve tahliye edilmesi yönünde karar almıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de bunun yerel mahkemece verilen karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermişti.

Yargıtay ise Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararına uyulmaması yönünde karar vererek AYM üyeleri hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay’ın AYM hamlesine tepkiler yükselirken bir dikkat çeken çıkışta AK Partili eski bakandan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hüseyin Çelik, "Tam vesayetler kalktı derken, bu sefer biz kendi militan yargımızı oluşturduk"

Çelik şunları söyledi:

“Yıllar yılı başını Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu, Yekta Güngör Özden, Nuh Mete Yüksel ve benzerlerinin başını çektiği, vesayetçi güçlerin güdümündeki Kemalist militan yargıdan çektik. Tam vesayetler kalktı derken, bu sefer biz kendi militan yargımızı oluşturduk. Helal olsun bize! Bu yargıya ve anlayışa sahip olunan ülkede bir de kalkmış, AB’nin eleştirilerine karşı efeleniyoruz. Aynada kendimizle yüzleşmek için vakit geldi geçiyor bile. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı değil de 1000’inci yılı olsa ne yazar? Cumhuriyet, cumhuriyet olmadıktan sonra yaşının ne önemi var? Unutmayalım ki Suriye, İran, Irak, Libya, Kuzey Kore, Çin, Rusya, Küba, Venezuella da cumhuriyettir.”

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.