AK Parti'ye ittifak kapısını kapatan Yeniden Refah'ın talepleri ortaya çıktı: '2 büyükşehir ve 35 ilçe'

AK Parti'ye ittifak kapısını kapatan Yeniden Refah'ın talepleri ortaya çıktı: '2 büyükşehir ve 35 ilçe'
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan ve AK Parti'yle yapılan ittifak görüşmelerinde bir sonuç alamayan Yeniden Refah'ın talepleri ortaya çıktı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dair ittifak kararlarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Gelinen noktada parti olarak 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde herhangi bir ittifakın içerisinde olmayacaklarını söyleyen Erbakan, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarının gösterilmesi yönünde karar aldıklarını duyurmuştu. Öte yandan Yeniden Refah Partisi Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarını 10 Şubat'ta duyuracak.

"İstanbul'da İkinci İmamoğlu dönemi yaşansın istemeyiz" diyen ve bu görüşü sıklıkla dile getiren Yeniden Refah Partisi, AK Parti heyetleri arasında ittifak görüşmeleri gerçekleştirilmiş fakat herhangi bir sonuç çıkmamıştı. Son olarak da Yeniden Refah Partisi ile AK Parti'nin İstanbul için yeniden görüşme yapabileceği ileri sürülmüş ve bu iddia da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın danışmanı Şerif Varol tarafından yalanlanmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, tv100'de "Eşit Ağırlık" programına konuk oldu.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin konuşan Aydal'ın AK Parti'den ittifak için talepleri ortaya çıktı. Aydal, AK Parti'den iki büyükşehri istediklerini ve 35 tane de ilçe talep ettiklerini açıkladı.

Doğan Aydal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti'den 2 Büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge'nin başkanıyım aynı zamanda.

"35 TANE İLÇE TALEP ETTİK"

Bu isteğimizi Sayın Cumhurbaşkanına ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.