Akaryakıta dev ÖTV zammı kapıda! Bu tarihten önce depoları doldurun!

Akaryakıta dev ÖTV zammı kapıda! Bu tarihten önce depoları doldurun!
Asgari ücrete yapılan zammın ardından diğer kalemlerde de fiyat artışı yaşanmaya başladı. Son olarak benzin ve mazot fiyatlarında güncelleme yapılacağı öğrenildi.

Dün akşam açıklanan asgari ücret zammı henüz tazeliğini korurken diğer önemli kalemlerde ve vergilerde de artış yapılmaya başlandı. Asgari ücretin 17.002 TL’ye yükselmesinin ardından market raflarındaki etiketler hızla değişmeye başladı. Pek çok kalemde fiyat artışı yaşanırken bir zam da akaryakıt fiyatlarına geliyor.

Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, akaryakıt fiyatlarına yeni yılda ÖTV zammı gelecek. Buna göre, benzin ve motorin ücretlerine, 3 Ocak 2024 Çarşamba günü 2,75 TL’lik bir Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) artışı uygulanacak.

Araç sahipleri üst üste gelen zamlarla kontak kapatma noktasına gelmişken, yeni yılda yapılacak devasa ÖTV zammı sürücüleri şimdiden düşündürmeye başladı.

Son olarak 20 aralık tarihinde benzine 1,48 TL, 22 aralık tarihinde ise mazota 1,61 TL zam gelmişti.

Güncel İstanbul akaryakıt fiyatları 28 Aralık 2023

Yapılan son zamların ardından İstanbul’un Anadolu Yakasında benzin 34,45 TL’ye Avrupa Yakasında 34,50 TL’ye yükselmişti. Mazot İstanbul’un Anadolu Yakas’nda 37,09 TL’ye, Avrupa Yakasında ise 37,15 TL’ye satılıyordu.

3 Ocak tarihinde yapılacak en az 2,75 TL’lik ÖTV zammının ardından oluşacak yeni fiyat tablosu ise merak konusu olmaya başladı.

Akaryakıt fiyatları, istasyonlara ve şehirlere göre farklılık göstermektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.