Akıllarda aynı soru var | Suriye'de kaç tane Türk askeri var?

Akıllarda aynı soru var | Suriye'de kaç tane Türk askeri var?
33 Türk askerinin hain saldırılar neticesinde Suriye'nin idlib kentinde şehit olmasının ardından vatandaşların aklında "Suriye'de kaç askerimiz var? sorusu belirdi. Suriyeli muhalifler, geçtiğimiz günlerde Reuters haber ajansına konuşmuş ve bölgede yaklaşık 15 bin Türk askerinin olduğunu söylemişlerdi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise konu ile ilgili resmi bir açıklama veya veri paylaşımında bulunmadı...

Dünden beri kahreden şehit haberleri tüm dünyada yankı bulurken, yüreklerde sızı devam ediyor. 

Esad rejimine bağlı güçlerin Serakib'in güneybatısında gerçekleştirdiği saldırıda 33 Mehmetçik şehit düştü ve 32 askerimiz ise yaralandı. 

Kahreden bu tablonun ardından herkesin aklına tek bir soru takıldı; 'Suriye'de kaç Türk askerimiz var?'

15 bin olduğu yönünde...

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, 24 Şubat'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'de 4 yeni askeri gözlem noktası daha oluşturduğunu iddia etmişti. O dönem Şarkul Avsat'ın haberleştirdiği açıklamada İdlib ve Halep'e sevk edilen Türk askeri sayısının 7 bin 600'e ulaştığını iddia etmişti.

Reuters haber ajansının 19 Şubat'ta TSİ 21.29'da servis ettiği haberde, Suriye'deki muhaliflerin açıklamalarına yer verilmişti. Haberde İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Suriyeli muhaliflerden bir kaynak, yaklaşık 15 bin Türk askerinin Suriye'nin kuzeybatısında olduğunu ifade etmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.