“Akıllı ol Soylu!”

“Akıllı ol Soylu!”
Bayram tatili, Hakem oğlum Doğu'nun askerliğe hazırlığı, kızım Yaprağın düğün hazırlıkları tembelliği ve telaşı içinde bir taraftan da gündemi takip etmeyi de aksatmamaya çalışmaktayım. 

Bayram tatili, Hakem oğlum Doğu'nun askerliğe hazırlığı, kızım Yaprağın düğün hazırlıkları tembelliği ve telaşı içinde bir taraftan da gündemi takip etmeyi de aksatmamaya çalışmaktayım. 
Ve bir gözümüz kendi özel hayatımız da, diğeri başta İstanbul seçimleri olmak üzere ülke ve     dünyada ki gündemde.. 
Bu kadar sıkıntı içinde olan bir ülke de 9 gün gibi uzun bir tatilin getirdiği tembelliği aşıp, gündeme baktığımızda Soylu gibi Trabzonlu olan İmamoğlu ile Ardahan yolu üzerinde bulunan     Erzincanlı Yıldırım'ın yarıştığı seçimde, kimin kazanacağı tartışmaları arasında başta devletin tüm imkanları olmak üzere iktidarın gücüyle kapı kapı dolaşıp, oy isteyenlerin de benim kadar gergin     olduğunu görmekteyim..
Son olarak hemşehrisi İmamoğlu'nun 'Senin     İstanbul'da ne işin var?' demesine içerlenip, hep Kato dağında yattığını ve tamda ülkenin sosyal, siyasal vede ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir zaman da adına 'pençe operasyonu' denen ve başta ABD'nin eğitim ambargosu getirdiği F-35 uçaklarıyla Kandile gideceğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun memleketi Trabzon'a     giderken havalanın da karşılaştığı manzaraya şahit olduk. 
Aslında bana göre rahmetli Ecevit'in önüne atlan kasa olayından daha beter bir durum olan bu olay, Soylu üzerinden hükumete verilen 'son mesaj' olarakta algılanabilir. 
Öyledir de.. Çünkü devleti ve de onu oluşturan insanlarının huzur içinde olmasını, bilgi ve belgelerinin özel hayatları ile birlikte koruması gereken emniyet güçlerini elinde bulundurmasına rağmen, Soylu'ya 'Akıllı ol Soylu' demek her insanın harcı değil. 
Yani 'Güç bende, devlet bende 'diyen iktidarın 4., 5. yada bilemediniz 10. adamına bunu söylemek her baba yiğidin işi olmazsa da, milletin, 'Güç bende, ben hükümetim' diyenlere karşı yaşadığı     sıkıntıların gerçek bir yansımasıdır, 'Akıllı ol Soylu' deme cesaretinde bulunan o insan..
Ve bu yaşananlarda sonra bir bakıyoruz ki başta Soylu olmak üzere birileri yani devleti elinde tutanlar, İBB seçimlerinde olduğu gibi 'Akıllı ol Soylu' diye toplumun yansımasını, Soylu üzerinden hükumete yansıtmaya çalışan kişi hakkında, devleti elinde bulundurma avantajı ile birileri, yine çok büyük bir araştırmaya, incelemeye girmişler!.. 
Yani 31 Mart seçimleri ardından yapılan     itirazlara kaynak (!) bulmak için kişinin özel     bilgilerinin çalındığı iddiası devam ederken yeni bir araştırma başlatılmış gibi!..
Nedir o gizli kalması gereken ama bir zarfta bulunan 4 oyun 3 nü kabul edip, biri çalındı diye ret ederek, seçimleri iptal etmek için kaynak     arayanların çaldığı iddia edilen veriler, bilgiler? 
Bir bakalım mı?
Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi,     felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, cezamahkumiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir. (2) Özel nitelikli kişisel verilerin, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır. (3) Birinci fıkrada sayılan sağlık ve cinsel hayat dışındaki kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hâllerde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir. Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir. (4) Özel nitelikli kişisel verilerin     işlenmesinde, ayrıca Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması şarttır. 
Yani Avukat olan Milletvekili Mehmet     Tiryakioğlu'nun bu kanun maddesine rağmen 20 Bin zihinsel engellinin listesinin birilerince çalınıp, birilerine verildi iddiası vardı.. 
Peki bununla yetinildi mi? 
Hayır, yasak olmasına rağmen 5 bin 515     kişinin TC. noları Adalet bakanlığınca birilerine verildi.. 
Sandık kurulu başkanlarının 7 sülalelerinin     listesini siyasi partilere veren kim? SGK ve     Bağ-Kur'dan alınan bilgiler, özel hayatları     birilerine aktarıldı.. 
Şimdi de 'Akıllı ol Soylu' diyen adamın 7 sülalesi araştırılmaya başlanmış ve bizzat 'Akıllı ol' denen Soylu'nun ağzından bir kaç gün içinde bu adamın nasıl bir terörist (!), fetocu (!), hatta vatan haini (!) olduğu ve belki de lisede ki aşkları dahi tüm özel hayatı ile kamıuoyuna ilan     edilecekmiş! 
İnanmıyorsanız olayla ve konuyla ilgili habere bir bakalım..
'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine     havalimanında 'Akıllı ol' diyen kişi hakkında"Adamla ilgili araştırma yaptık. Adamın da kim olduğu ortaya çıktı. Nasıl kirli işlerin     sahibi olduğunu, onu oraya onların nasıl     gönderdiğini, nasıl orada bir tezgah içerisinde olduklarını Türkiye bir iki gün içerisinde anlar' dedi.
Vay be gayet normal bir tepki, bir o kadar da insan hakkı olan bu davranış içine giren bir insanı rencide etmeyle mi oy alınacak, İstanbul     kazanılacak ve ülke yönetilecek?!
Bilmem ama bana soracak olursanız bende buradan, başta başkan Erdoğan'a olmak üzere tüm idareci ve 'Nasılsa devlet elimde' diyenlere derim ki; Gelin akıl ve yasa dışı bir şey yapmayıp, bu     ülkenin güzel geleceği için aklı kayıp etmeden akıllı olalım..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.