AKP'li Ethem Sancak Vatan Partisi'ne katılıyor

AKP'li Ethem Sancak Vatan Partisi'ne katılıyor
“Biz Amerika’ın desteğiyle iktidara geldik” sözleri sonrası disiplin kuruluna sevk edilince AKP’den istifa eden Ethem Sancak Vatan Partisi’ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, hatta bir zamanlar kendisine 'aşık olduğunu' söyleyen eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ethem Sancak'ın yeni adresi belli oldu.

Sancak, Vatan Partisi'ne katılacak; Genel Başkan Doğu Perinçek'in de katılımıyla 2 Ağustos'ta düzenlenecek basın toplantısında Moskova ziyareti hakkında da bilgi verecek.


 

NE OLMUŞTU?

30 Mart’ta Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin güvenliği ve NATO” adlı konferansa katılan AKP’nin eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak, “Biz Amerika’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı’nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik” demişti.

Partisinden bu açıklama nedeniyle tepki gören Sancak, kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş, kararı beklemeden istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.