Akşener: Milletvekili transferini önlemek istiyorlar

Akşener: Milletvekili transferini önlemek istiyorlar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuştu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akşener, "Siyasi Partiler Kanunu ile ilgili düzenleme konularını, bizi konuşturmak için yapıyorlar. Seçimi kazanamayacaklarını bildikleri için 'Nasıl kazanırız' yöntemlerini araştırıyorlar. ANAP döneminde de benzeri bir düzenleme yaptılar" ifadesini kullandı.

Akşener şöyle devam etti: "İzmit'te Doğru Yol Partisi, 5 milletvekilliğinin 5'ini de elde etmişti. Seçmen, oyu ile oynanmasına müsaade etmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu, 13 bin oy farkla seçimi kazanmıştı. Haksız bir biçimde seçimin yenilenmesine karar verdirttiler.

"Milletvekili transferini önlemek istiyorlar"
Ne oldu? Bu kez, İmamoğlu, 13 bin olan oy farkını 800 binden fazlaya çıkardı. Bu seçimin içinde İstanbullunun tümü var, içinde AKP seçmeni de var. Normalde aklı öne koyarak baktığımızda. Siyasi Parti Yasası'nın değişmesinde bir sakınca yok. Milletvekili transferini önlemek istiyorlar. Daha yakında parti değiştiren milletvekiline rozet taktılar.”

Pandemi süreci öncesinde il ve ilçe gezileri yaptığını, oradaki izlenimlerini her grup konuşmasında anlattığını kaydeden Akşener "Her grup konuşmasından gördüklerimi anlatırdım. Esnafın durumu pek bilinmez, fark edilmez. Kahvehanede en az iki-üç kişi, küçük bir lokantada 6-7 kişi çalışır. Küçük esnaf, aslında çok büyük bir istihdam kaynağıdır" diye konuştu.

"Kürsüye işsizler çıkacak
Akşener "Önümüzdeki hafta TBMM'de grup toplantısında kürsüye işsizler çıkacak" dedi ve ekledi:

"Memleket Masası etrafında toplanıp ülke sorunlarını konuşmak istedik. MHP ve AKP bu masada yer almayacağını söyledi. Yani, ‘Memleket Masası'nı tekmelediler. Oysa, bu Türkiye için fırsattı. Şimdi de ‘Millet Kürsüsü' kurduk. Önümüzdeki Salı günü TBMM'deki grup toplantımızda kürsüde işsiz bir gencimiz çıkacak. O gün, ben de işsizliği konuşacağım. İnsanımız inanılmaz ölçüde fakirleşiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.