Akşener’den Erdoğan’a mülakat tepkisi: Mülakatta hakkının yenmesinin acısı nedir bilir misin?

Akşener’den Erdoğan’a mülakat tepkisi: Mülakatta hakkının yenmesinin acısı nedir bilir misin?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Siz teksir notlarını bilir misiniz?” sözlerine cevap verdi. Akşener, “Sınavlardan yüksek puanlar almana rağmen mülakatta hakkının yenmesinin acısı nedir bilir misin?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, daha önce de sık sık tekrarladığı “Siz teksir notları nedir bilir misiniz?” örneğini veren Erdoğan, “Teksir notları nedir bilir misiniz? Yani saman kağıdını. Teksir makinesi vardır kolla çalışır, o kağıtla ders notları hazırlanır ve mürekkep her tarafa dağılmıştır. İşte o notları satın alırdık. Ağabeylerimizden isterdik, vermezdi. Onlar da birer hatıra olarak kendilerinde kalırdı. Biz böyle okuduk. Dedik ki 'Yavrularımız kuşe kağıttan ders kitaplarını sırasının üzerinde bulsun.' Ya Bay Kemal, işte biz eğitim öğretimi böyle yapıyoruz. Bunlar hep CHP iktidarının dönemlerindeydi.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Erdoğan’ın bu söylemlerine cevap verdi. Akşener, “Sayın Erdoğan, bizler teksir kağıdından, sarı defterlerle okuduk, bu mevkilere kadar geldik. Her birimiz, teksir kağıdı nedir, elbette biliriz. Peki sen kuşe kağıtla okumana rağmen; okuduğun okulun, hiçbir faydasını görememek nedir, bilir misin? Sınavlardan, yüksek puanlar almana rağmen; mülakatta, hakkının yenmesinin acısı nedir, bilir misin? Bin bir emekle okulunu bitirip, atanamamak nedir, bilir misin? Bırak cumhurbaşkanı olmayı, devlet memuru olmayı bile, hayal edememek nedir, bilir misin? Üniversiteden mezun olup, annenden babandan harçlık almaya, zincir markette kasiyerliğe, motokuryeliğe mahkum olmak nedir, bilir misin?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.