Ali Şeker: Demokrasi adına bir utanç!

Ali Şeker: Demokrasi adına bir utanç!
CHP eski İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Şanlıurfa’da yaşanan saldırı girişimini “Demokrasi adına bir utanç” olarak tanımlayarak yaşananları anlattı.

Cansev Temuçin - Şanlıurfa’da Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turu için sandık başında görevli olan eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, bir grubun saldırısına uğramıştı. Toplu oy kullanma işlemi gerçekleştirmek isteyen grubu engelleme girişimleri nedeniyle lince maruz kalan Şeker burnundan yaralanmıştı. Yaşanan olayların ardından Ali Şeker, linç girişiminin detaylarını paylaştı.

"30-40 kişilik organize grup saldırdı"

Artı TV’ye telefon bağlantısı ile katılarak yaşananları anlatan Ali Şeker, herkesi demokrasiye sahip çıkmaya davet etti. 30-40 kişilik bir grubun saldırısına uğradıklarını açıklayan Şeker, “İradeyi gasp etmek için kararlıydılar, defalarca uyarmamıza rağmen demokrasi korumasız bırakıldı” dedi.

İşte Ali Şeker’in açıklamalarından satır başları: “Demokrasi adına bir utanç. Toplu oy verme ve kadınların yerine oy verme nedeniyle 30-40 kişilik bir grubun toplu saldırısına maruz kaldık. Güvenlik kuvvetlerinin defalarca uyarılmış olmalarına rağmen yeterli önlem alınmadı. Demokrasi korunmasız bırakıldı. 3-4 jandarma görevlisi vardı sadece. Görevliler müdahale edene kadar olay yaşandı. Toplu oy kullanma çabaları vardı, köydeki kadınların hiçbiri oy kullanmaya gelmedi. Planlı bir şekilde linç girişimi organize ettiler. 3 müşahit darp edildi. Burnumuza darbe aldık, yaralandık. Karakoldaki işlemlerin ardından hastaneye geçeceğiz. Jandarmaların sayısı yetersizdi. Arttırma talebine defalarca itiraz ettiler. Sandık güvenliğini almak istemediler. Çünkü iradeyi gasp etmek için kararlıydılar.

“Başka yerlerde de benzer durumlar yaşanıyor”

Açıklamalarını sürdüren Ali Şeker, Şanlıurfa’nın farklı bölgelerinde de benzer durumların yaşandığını anlattı. Şeker, “Akçakale ve birçok farklı noktada toplu oy kullanma olayı yaşandı. Her dönem mücadele ediyoruz bu dönem daha yoğun mücadele ettik. Herkesin demokrasiye sahip çıkması gerekiyor. Kadınlara oy kullandırmaya, onların yerine oy kullanmak isteyenlere karşı herkesin demokrasiye sahip çıkması gerekiyor.” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa'nın Eyyübi ilçesi Karaali Köyü'nde 14 Mayıs seçimlerinde tüm sandıkta tek bir kişiye oy çıkması üzerine, CHP'li Ali Şeker sandık bölgesinde görevlendirilmişti. Sandıkta toplu oy kullanımı yaşandığı ve kadınların oy kullanmaya gelmediği tespit edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.