Ali Tarakcı: Bu ceza indirimine neden karşıyım?

Ali Tarakcı: Bu ceza indirimine neden karşıyım?
Gazeteci Ali Tarakcı, yargı paketi ve infaz düzenleme yasasına ilişkin, "Türkiye’de devlet, hukuk ve adalette köklü bir reforma gitmeden, demokratik bir hukuk sistemini kurmadan kısmi af getirirse, kamuoyunun vicdanında derin bir yara açacaktır" dedi.

Ali Tarakcı'nın tukenmezhaber.com için kaleme aldığı yazısında; "Ceza indirimi kısmi bir aftır. Ve şayet bu genel bir affa dönüştürülmez ise toplumun vicdanında mahkum olacaktır. Tarihe uyuşturucudan, tecavüzden, cinsel istismardan ceza almışları, hırsızları, arsızları affeden bir yasa olarak geçecektir" dedi.

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan, toplumun tepkisi yüzünden bugüne kadar gündeme getirilemeyen; aslında kısmi af yasası olarak bilinen ceza infaz indirimi çalışmalarına yönelik hem beklentiler hem de tepkiler devam ediyor. Özellikle, uyuşturucudan ve tecavüzden, cinsel istismardan ceza almış olanlara yönelik ceza indirimi yapılacak olması, başta kadın sivil toplum örgütleri olmak üzere toplumun büyük çoğunluğu ve mağdurlar tarafından büyük tepki çekiyor.

Yine, ceza indirimde siyasi suçların yer almaması ise başka bir tepkinin nedeni.

Bu konu gündeme gelince hem bir gazeteci hem de özellikle yaşadığım silahlı bir saldırı üzerinden benim de söz söyleme hakkımın iki kere olduğunu düşünerek bu satırları yazıyorum. 

Silahlı saldırıya uğramış bir gazeteci ve mahkum olan çete sanıklarının cezaevinde yatıyor olmalarından dolayı bu konuda öncelikle söz söyleme hakkı olan biriyim.

20 Kasım 2017 tarihinde 4 kişilik bir çete tarafından evimin önünde geceden kurulan bir pusu sonrasında arabamda küçük oğlumun yanında, silahlı bir saldırıya uğradım. Kan kaybının çok olmasından dolayı, vatandaşların ambulans beklemeden hastaneye yetiştirmesinden dolayı ölümden ve özellikle sevgili Doç. Dr. Erdinç Civelek ve arkadaşı sayesinde sakat kalmaktan kurtuldum.

Yazının tamamını aşağıdaki linki tıklayarak okuyabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.