Ali Tarakcı: Bu düzen ve bu siyaset böyle sürdürülemez…

Ali Tarakcı: Bu düzen ve bu siyaset böyle sürdürülemez…
Bu düzen hamasetle sürdürülemeyecek yere doğru hızla gidiyor… Enseyi karartmayın sakın, değişecek… Sadece çektiğimiz acılarla kalacağız…

Türkiye siyaseti her anlamı ile kirlidir. Temiz olanlar ise bir zaman sonra kirlenmektedir.

Birbirlerini suçlayanların farkları ise sadece taşıdıkları farklı ideolojik duruşlarıdır. Hepsinin ortak zihniyeti ise aşağı yukarı aynıdır. Adalet, hukuk ve demokrasiyi sadece kendileri için istemekte ve geçmişlerinde yaşadıkları haksızlıklar üzerinden toplumun farklı kesimlerine aynı haksızlıkları, hukuksuzlukları yapmakta beis görmezler. Zamanında ötekiler devletin tüm olanaklarını kullanmışlardır şimdi zaman onların zamanıdır. Her zamanı gelenin kullandığı tüm argümanlar ise ortaktır. 

Türkiye’de siyaset daha çok ülkeye ve millete hizmet için değil; öncelikle siyasetin her kademesinde bulunan insanların, gurupların kendilerine ve yakın çevrelerine devletin tüm olanaklarını sağlamak için kullanılmaktadır. 

Bu topraklarda zenginlik dağıtan en önemli merkez devlettir. Bu bin yıllık bir gelenektir. 1923’te kurulan cumhuriyet de bu geleneği sürdürmektedir. Değişen görüntüdür. 

Siyasette olanların hedefi, devlet olanakları ele geçirilerek; itibar, zenginleşme, nüfus yaratma ve önemli adam olabilmektir. 

Bu yazı tukenmezhaber.com 'dan alınmıştır 

Yazının tamamı aşağıdaki linkte >>

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.