Ali Tarakcı'dan CHP'li İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sert eleştiri

Ali Tarakcı'dan CHP'li İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sert eleştiri
Gazeteci Ali Tarakcı, Zanka TV yayınında, Cüneyt Özdemir ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yaşadığı polemiği değerlendirdi. Kaftancıoğlu'nu eleştiren Tarakcı, "Cüneyt milyon kere haklı" dedi.

Gazeteci Ali Tarakcı, Zanka TV Sorgulu Yorum programında, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sert eleştirilerde bulunarak, "Canan Kaftancıoğlu, Türkiye'deki bir kesim için dokunulmaz bir siyasetçi. Ben iddia ediyorum; Canan Kaftancıoğlu solcu bir siyasetçi değildir, sol birikimi de yoktur. Popülist bir Canan Kaftancıoğlu, adını koyalım. CHP'li bir ilçe başkanı Fahrettin Altun'un evinin önüne gidip niye fotoğraf çeker? Bu bir şov. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kim yönetiyor, CHP'li bir belediye başkanı yönetmiyor mu? CHP'li bir belediye başkanı kaçak olduğu iddia edilen yeri yıktı mı? Yıktı. Fotoğraf çekti mi? Çekti. Canan Kaftancıoğlu bir siyasetçiyse, Google'dan o eve 24 saat bakabilir. İBB'den de isteyebilir. Ekrem İmamoğlu'nun il başkanı, aynı zamanda yol arkadaşı. İki seçimde de can siperhane dövüşmüş ve mücadele etmişler. Neyin şovu bu? Cüneyt Özdemir milyon kere haklı. Türkiye'de senin Fahrettin Altun'la mı meselen? Koskoca CHP İl başkanı'nın tartışacağı bir mesele mi? Üsküdar İlçe başkanı kaçak yapıları denetleme sorumlusu mu? Eğer İBB Başkanlığı o kaçak yapıları denetlemiyor ve gereğini yapmıyorsa, o Canan Kaftancıoğlu'nun ayıbıdır. Çünkü o zaman Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmesi gerekir. Yani İmamoğlu'nu bıraktın, belediye başkanı'nın görevini, Üsküdar Belediye Başkanı'na mı verdin? Ayıp değil mi? Bir kere bu boyutunu konuşalım, adını da koyalım. Bu siyaset ya da politika falan değil. Bu şekilde ne yazık ki siyaset yapmış olmazsın" şeklinde konuştu. 

"Yapılan yanlıştır, fakat dünyanın her yerinde aynı şey haber olurdu"
Tarakcı, "Dünyada İletişim Daire Başkanı'nın bir evi olsa ve hazineden bir yer kiralasa, oraya da bir yer yapsa ve bu da yasal olmazsa... Bu olay dünyanın her yerinde haberdir. Bu da işin başka bir boyutu. Bir gazeteci bunu haber yapar. Birinin güvenliğini tehdit haline getirmiş olmazsınız. Diyorlar ki; Üsküdar İlçe başkanı'nın bu fotoğrafı çekerek hangi terör örgütlerine verip veremeyeceğini bilemezdik. O zaman burada soralım; Şükrüye Tutkun canlı yayında dakikalarca video çekip yayınladı. O mantıkla bakacak olursak, bırakın Üsküdar İlçe başkanı'nın bir terör örgütüne o fotoğrafı vermesini, Şükriye Tutkun servis yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

"Ben olsam Şükriye Tutkun'a teşekkür eder, videoyu kaldırır mısın derdim"
Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'un, Twitter'dan 'Sevgili komşum' diye Şükriye Tutkun'a övgülerde bulunmasını anlamsız bulan Tarakcı, "Bir şey yanlışsa yanlıştır. Ben olsam Şükriye Tutkun'u arardım "Çok teşekkür ederim yaptığın yayın için, o videoyu kaldırır mısın" derdim.  Yani Şükriye Tutkun'un videosu senin güvenliğini tehlikeye atmıyorda, Üsküdar İlçe başkanı'nın yaptığı ayıp ve çirkindir ama, o mu senin güvenliğini tehlikeye atıyor. Olur mu böyle bir şey. Böyle konuşunca diyorlar ki, hem oraya hem buraya konuşuyorsun. Hayır kardeşim, doğru olan neyse onu söylemeye çalışıyorum. Ne Kaftancıoğlu'na methiyeler düzmek, ne de Fahrettin Altun'a yalakalık yapmak gibi derdim yok. Ne Kemal Kılıçdaroğlu'na sarılmak, ne de Erdoğan'ı yerin dibine batırmak. Benim böyle bir derdim yok, kimseye bir düşmanlığım da yok. Ben bir vatandaşım, bir gazeteciyim. Okuyorum, düşünüyorum, araştırıyorum, yazıyorum. Ülkemi yönetenlere aklım erdiği kadar yanlış yapıyorsunuz diyorum. Muhalefete de bu kafayla bir şey olamayacaklarını söylüyorum. İstanbul seçimlerini kazanmış olmanız sizi Türkiye'de iktidar yapmıyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.