Ali Tarakcı'dan hükümete yargı paketi tepkisi... Sizi değil beni vurdular!

Ali Tarakcı'dan hükümete yargı paketi tepkisi... Sizi değil beni vurdular!
Gazeteci Ali Tarakcı, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda değişiklik öngören 2. Yargı Paketi'ne ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Siyasilere ve devlete soruyorum, Saldırı bana yapıldı size değil. Beni vuranları affetme hakkınız yok" dedi.

AK Parti milletvekilleri, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda değişiklik öngören 2. Yargı Paketi'ne ilişkin kanun teklifini meclis Başkanlığına sundu. Yeni yargı paketi içerisinde ceza infaz düzenlemesine de yer verilmesi bekleniliyor.

Gazeteci Ali Tarakcı, infaz yasası düzenlemesi kapsamında ceza indirimine gidilecek veya af çıkartılacak mahkemeler için serzenişte bulundu. Tarakcı, geçtiğimiz senelerde silahlı saldırıya uğradığını hatırlarak sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Tarakcı'nın paylaşımı şöyle:
20 Kasım 2017 tarihinde 4 kişilik bir çete tarafından vuruldum. Talimatı veren çete elebaşı ve onu tutan siyasilere dokunulmadı. Beni vuranlara yargı 35 yıl ceza verdii. Siyasilere ve devlete soruyorum. Saldırı bana yapıldı size değil. Beni vuranları af etme hakkınız yok.

Devlet ve siyasiler kendilerine yönelik işlenmiş suçları affetmezken; katil, tecavüz suçlularını affedemez. Türkiye normalleşecekse bunun yolu ayrımsız bir genel aftır. Anayasa ve hukuk yeniden tanzim etmeden; adalet ve hukuk özgürleştirilemez. Vicdanlar böyle rahatlatılabilir.

Ne olmuştu?
Gazeteci-yazar Ali Tarakcı, 20 Kasım 2017 tarihinde  İstanbul Esenyurt'ta trafikte tartıştığı kişi tarafından bacağından vurularak yaralandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Tarakçı'nın, 20 Kasım'da Esenyurt'ta trafikte tartıştığı kişiler tarafından silahla ayağından vurulması olayına yönelik çalışma başlattı.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ve görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Ekipler, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin içinde bulunduğu otomobili T.E'nin kullandığını, V.K'nın ise Tarakcı'ya ateş ettiğini belirledi.

Polis ekiplerinin Esenyurt'ta düzenlediği operasyonda, şüphelilerden T.E ve R.Y. 20 Kasım'da, V.K. ise sonrasında yakalandı. 

Ceza yağdı
Büyükçekmece 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar T.E , V.K , R.Y ve tutuksuz sanık M.E katıldı. Saldırıda tetiği çeken Veysel Kızılkula kasten yaralama, ateşli silah taşıma ve resmi belgede sahtecilik suçundan toplamda 10 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kızılkula’ya 41 gün de adli para cezası verildi.

Yardım edenlere de ceza yağdı
Saldırı esnasında arabayı kullanan T.E ise kasten yaralama, ateşli silah bulundurma ve resmi belgede sahtecilik yapmaktan toplamda 10 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. KV.K ve EvrenT.E'ye suçu işlemeleri için para verdiği iddia edilen R.Y ise aynı gerekçelerle 10 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Tutuksuz yargılanan M.E ise ağırlaşmış kasten yaralama suçuna yardım etme eyleminden ötürü 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.