Ali Tarakcı: Ölüm rakamları, vaka sayıları doğru mu? Bir devlet rakamları neden vatandaşından gizler?

Ali Tarakcı: Ölüm rakamları, vaka sayıları doğru mu? Bir devlet rakamları neden vatandaşından gizler?
Gazeteci Ali Tarakcı, Tükenmez Haber için kaleme aldığı yazısında, "İktidarın yaptıklarını ve yapamadıklarını savunan ve bu savunmayı sanki bir düşman tarafından ülke işgal edilmiş de, silahlı direniş yapıyormuş gibi yapan; iktidarı eleştiren herkesi vatan haini, düşman, işbirlikçi, darbeci gören zihniyete sesleniyorum: 83 milyon vatandaşın; ülkeyi yönetenlere soru sorma, yaptıkları açıklamaları sorgulama, kimi yaptıklarının yanlış olduğunu dile getirme, yapamadıklarından dolayı da muhalefet etme hakkı vard

Tarakcı'nın "Ölüm rakamları, vaka sayıları doğru mu? Bir devlet rakamları neden vatandaşından gizler?" başlıklı yazısı şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, İstanbul'da Mart-Nisan 2019’da ölen insan sayısının 12 bin 745, Mart-Nisan 2020’de ise ölenlerin ise 16 bin 345 ve arada ki fark 3 bin 600 olduğunu duyurdu.

***

Türkiye'nin tamamında, Mart-Nisan 2020’de Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyuna açıkladığı koronavirüsten dolayı ölen insan sayısının ise, 3 bin 258 olduğu kamuoyuna duyuruldu.

***

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, 2019 Ocak ile 20 Nisan arasında Türkiye genelinde 152 bin 289; 2020 Ocak-20 Nisan tarihleri arasında ise 153 bin 766 insanın öldüğünü açıklayarak ölüm oranlarında bir artış olmadığını, hatta düşüş yaşandığını söyledi. Geçen yılın dört ayına göre Türkiye genelinde 1 bin 577 fazla ölüm gerçekleşmişti.

***

Türkiye'de sadece iki ay içersinde yalnızca koronavirüsten ölen insan sayısı 3 bin 258.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada ise sadece İstanbul'da iki ay içersinde ölen insan sayısı 3 bin 600.

***

Bakan Koca diyor ki, her yıl ölümler yüzde 2,89 artıyor. Son dört ayda geçmiş dört ayın ölüm oranlarına göre ölüm oranı 156 bin 684 olması gerekirken, 153 bin 766 gerçekleşmiş. Yani ölüm oranları düşmüş.

Yine 2019 ile 2020 yılarının son dört ayı karşılaştırıldığında, bin 577 ölüm oranında artış var.

>>Yazının devamı için aşağıdaki linke tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.