Ali Tarakçı'ya silahlı saldırıda itiraf

Ali Tarakçı'ya silahlı saldırıda itiraf
Ali Tarakçı'ya silahlı saldırı gerçekleştiren 3 şüpheli suçunu itiraf etti. Gayrettepe'de sorgusu devam eden saldırganların saldırıyı neden gerçekleştirdikleri konusunda sessiz kaldıkları öğrenildi. Polisin üç saldırgan için ek gözaltı süresi isteyeceği belirtildi

Gazetemizin ortaklarından Ali Tarakçı'ya silahlı saldırıda bulunan ve gözaltına alınan 3 kişi suçlarını itiraf etti. Gayrettepe'de sorgulama devam ederken Tarakçı'nın saldırganları teşhis ettiği öğrenildi. Soruşturmayı genişleten emniyetin, şüpheliler için ek gözaltı süresi talep edeceği ve azmettirenleri ortaya çıkarmaya çalıştığı belirtildi.

6 el ateş etti
Ali Tarakçı’ya silahlı saldırıyı gerçekleştiren Rahmi Y.'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi Asayiş Şube Cinayet Büro ve Esenyurt Araştırma Büro ekipleri tarafından yakalanmıştı. Yapılan çalışmalarda, saldırganların kullandığı beyaz renkli araç belirlenmiş aracın plakasının sahte olduğu anlaşılmıştı. Şüphelilerden Veysel K.'nin aracı kullandığı, Rahmi Y. isimli şüphelinin de araçtan inerek Tarakçı’ya 6 el ateş ettiği belirlenmişti.

Evden cephanelik çıktı
Bu arada olay gecesinde Tarakçı'nın evinin önünden itibaren başka bir araç ile takip edildiği de ortaya çıktı. Cinayet Büro ekipleri, adreslerini belirlediği T. E. ve R. Y’yi Esenyurt’ta yakaladı. Turgay E. isimli şüphelinin saldırının yapıldığı yerde gözetleme yaptığı anlaşıldı. Turgay E’ isimli şahsın evinde yapılan aramada ise 3 adet tabanca ele geçti.

Saldırı nasıl gerçekleşti?
Ali Tarakçı, 20 Kasım Pazartesi sabah saatlerinde 3 çocuğunu okula götürmek için evden çıktı. 2 çocuğunu okula bırakan Tarakçı, en küçük oğlunu anaokuluna bırakmak saat 09.00 sıralarında Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1993. Cadde üzerinde seyrediyordu. Bu sırada bir araç, aracının arkasından çarptı. Tarakçı aracından inerek hasar olup olmadığına baktı. Bu sırada, araçtan inenlerden biri tabancasını çıkartarak Tarakçı’ya peş peşe ateş etti. Bacağından 3 kurşunla vurulan Tarakçı hastaneye götürüldü. Saldırganlar kaçtı. Polis, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Hastanede tedavi altına alınan Tarakçı, "Çocuklarımı okula bırakmak için evden çıktım. Sonra bir araç arabama arkadan çarptı. İndik baktım araçlarda bir şey yok. Israrla rapor tutalım dediler. Baktım, ikisi birden arabaya dönüyorlar. Arabalarında raporla ilgili evrak var herhalde dedim. O anda şoför olmayan kişi silahını çekti. Üzerime doğru geldi. Beş altı el ateş etmeye başladı. Önce kuru sıkı zannettim. Sonra baktım, ayaklarımdan kan geliyor” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.